Hopp til hovedinnholdet

Faren min drikker seg full når jeg besøker han i helgene. Hva gjør jeg?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Har da et dårlig forhold med min far da han drikker seg full når jeg er hjemme i helgene ( bor på internatskole). Har sagt hva jeg føler om saken men føler ikke det hjelper noe akkurat. Hva gjør jeg?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Dette er en vanskelig situasjon for deg. At faren drikker seg full når du er på besøk og ikke tar din bekymring på alvor er ikke bra. Det er viktig at du ikke går alene med disse problemene. Vi råder deg til å snakke med noen andre voksne som du har tillit til. Om du syned det er vanskelig å involvere andre i familien kan du ta kontakt med en lærer/helsesøster på skolen.  Helsestasjon for ungdom er også et bra sted å henvende seg.

BARsnakk er en chattetjeneste for unge som har en far eller mor med rusproblemer.

Du er også velkommen til å ta kontakt med oss på telefon 08588( alle dager 11-19, langåpent tirsdag og onsdag 10-19) eller på chat ( hverdager11-17, langåpent tirsdag og onsdag 10-17) for en nærmere prat om dette.Hilsen RUStelefonen 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Drikker moren eller faren din for mye?

Engster du deg fordi moren eller faren din drikker for mye? Du er ikke alene!

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Rusmidler
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rusmidler