Hopp til hovedinnholdet

Mamma kjefter mye på meg, og jeg orker ikke mer. Hva skal jeg gjøre? 

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en 14år gammel jente. jeg og mamma bor alene. Mamma roper på meg og kjefter på meg hele tiden. Hun blir sur på meg hvis jeg ikke kan hente henne med sykkelen etter jobb. Når jeg er syk og vi har kranglet bryr henne seg ikke. Hun går alltid på mitt rom å rydder og alt. Hun sover til og med på samme rom og i samme seng. vi har 2soverom men der er deg kaldt så hun må sove med meg. jeg har sagt at jeg ikke vil, men da blir hun sikkelig sur. jeg får aldri privatliv. For litt siden ba jeg henne skru ned lyden litt på tv’en så sa henne at hun hatet meg fordi når hun ber meg skru ned lyden hører jeg tydeligvis ikke etter. Jeg er så lei. pappa er for det meste hos kjæresten og jeg vil ikke være der. jeg får ikke lov til å ha kjæreste. når jeg har besøk så skal mamma alltid plage meg. hun drikker øl nesten hver dag og jeg syntes ikke at det er greit men det er ikke jeg som bestemmer det. jeg orker ikke mer og lurer på hva jeg skal gjøre? takk.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du forteller litt om hvordan du har det hjemme, at mamma kjefter på deg mye, hun ber deg hente henne på sykkelen etter jobb, sover på samme rom som deg og du føler ikke at du har noe privatliv. De gangene du prøver å si fra, blir hun sint og sier stygge ting til deg. Du vil ikke være hos din far for han er sammen med kjæresten sin. Din mor plager deg hele tiden og spesielt når du skal ha besøk. Til sist sier du at hun drikker øl hver dag.

Jeg tenker at slik du har fortalt at du har det skal ikke et barn ha det. Det høres ut som om dere trenger en nøytral 3. person som kan høre på dere når dere snakker sammen om hvordan dere bør ha det, samtidig som at mamma kanskje må ha litt hjelp til å ikke drikke så mye. Det finnes nok et familiesenter i den kommunen du bor i, hvor dere kan få noen samtaler. Dersom det er vanskelig å finne ut av kan du spør helsesøster på skolen om hun kan hjelpe å finne dem, eller om hun kan råde deg til hva du bør gjøre. At dere trenger hjelp er helt sikkert, så søk hjelp og ikke prøv å få til dette alene.
Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Krangling, strenge grenser og bråk hjemme?

Sinna gutt (colourbox.com)

Kan du sove over hos kjæresten? Hvor lenge kan du være oppe? Her finner du spørsmål og svar på vanlige konflikter du kan møte på når du bor hjemme.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

- Jeg krangler mye med mamma, hva skal jeg gjøre?

Jente krangler med mora si (colourbox.com)

Jeg får veldig mye kjeft hjemme, når jeg å mamma krangler, og det er veldig ofte. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg gråter hver gang vi krangler og så får jeg masse kjeft. Hva kan jeg gjøre?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie