Hopp til hovedinnholdet

Er redd for bestemoren som er syk.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei Jeg fikk nylig vite at bestemoren min har fått blodforgiftning hun er alt for meg å nå er jeg helt ute av meg og vet ikke hva jeg skal gjøre

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg kan godt forstå at du er redd når bestemoren din har blitt syk! Jeg vet ikke hva det er slags blodforgiftning bestemoren din har fått eller hvor syk hun er, men jeg vet at det finnes veldig god behandling mot akkurat dette. Hun vil få god behandling mot dette og det er nok veldig gode sjanse for at hun kommer til å bli frisk igjen.

Det jeg håper at du kan gjøre er å snakke med dine foreldre om din bestemors sykdom og det du er redd for. Jeg er sikker på at din kan trygge deg slik at du slipper å være like redd som det jeg leser her at du er i dag. Snakk derfor med dine foreldre eller andre voksne som du stoler på om det du er redd for og tenker på. Du kan f.eks. snakker med helsesøster på skolen der du går om dette dersom du ikke vil snakke med noen voksne i din familie.

Jeg legger ved noen artikler her til deg som jeg tror du vil ha god nytte av å kikke litt på.

Med vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Enkle råd når livet er vanskelig

Gutt ser alvorlig ut (colourbox.com)

Hverdagen går opp og ned for de fleste. Den består av både gode og vonde opplevelser som får deg til å føle deg bra eller mindre bra. Hvis du føler deg nedfor, mislykket, redd, sint eller har andre negative følelser som dominerer over tid, er det viktig å huske på at det er mulig å snu dette.

Les mer

- Jeg er så trist, sliter og vet ikke hva jeg skal gjøre

Trist jente (colourbox.com)

Følelsene mine svinger veldig, og jeg sliter, er ofte lei meg. Jeg vil prøve å klare meg selv. Har dere tips?

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie