Hopp til hovedinnholdet

ønsker å skifte folkeregistert adresse 

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Min folkeregistrerte adresse er hos min pappa(foreldrene mine er separerte). Ettersom jeg nå studerer i utlandet, bor jeg verken hos mamma eller pappa. Jeg er mye nermere knyttet mamma og har lite kontakt med papp på grunn av ulike brister i vårt forhold. Jeg vil gjerne bytte min folkeregistrerte adresse til mamma sin. Er dette mulig og eventuelt hvordan gjør jeg dette?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Bytte av folkeregistert adresse kan gjøres elektronisk på skatteetaten sine nettsider, via sikker innlogging (MinID, BankID, BankID på mobil etc) eller ved å fylle ut flytteskjema som sendes inn til skatteetaten. 

For personer under 18 år, må den eller de som har foreldreansvaret og som barnet bor fast sammen med, skrive under på flyttemeldingen.

Dersom det på flyttetidspunktet er slik at: 

  1. - barnet er registert bosatt hos den ene av foreldrene med felles foreldreansvar, holder det at denne skriver under på flyttemeldingen.
  2. - barnet er registert bosatt hos den ene av foreldrene med felles foreldreansvar, men det foreligger avtale om delt bosted. Da må begge foreldre skrive under flyttemeldingen.
  3. - barnet er registrert bosatt hos en forelder som ikke har foreldreansvar, skal den som har foreldreansvaret skrive under på flyttemeldingen

 

Du må snakke med dine foreldre om det, dersom du ønsker å bytte folkeregistert adresse. Ofte har foreldrene felles foreldreansvar. Dette kan foreldrene dine svare deg på. Hvis dine foreldre har det og du er registert bosatt hos faren din, kan faren din skrive under på en flyttemeldingen alene. 

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie