Hopp til hovedinnholdet

I dag fikk jeg høre at de ikke var sammen lenger. Nå er jeg lei meg igjen.

Jente 13 år
 

Spørsmål

I januar i fjord skiltes foreldrene mine. Jeg klarte ikke å konsentrere meg på skolen, hadde det helt jævelig. Jeg gråt hver eneste dag. Jeg hadde/har liksom ingen å kunne snakke med. Det er ingen andre jenter i klassen som har skilte foreldre. Kusinen min på 15 har opplevd det samme som meg, men hun bor veldig langt unna. Har veldig lyst å kunne snakke med henne, men det er litt vanskelig å starte samtalen liksom. Det går bedre nå da. I høst møtte pappa en ny dame og det syntes jeg bare var kjempegøy. Rundt julen fikk jeg høre fra pappa at han og henne hadde blitt kjærester og da ble jeg kjempeglad. For 2 måneder siden fikk vi møte henne for første gang og det var så gøy. Alle gangene vi har vært sammen har jeg hatt det kjempegøy. Hun og pappaen min har vært på reiser sammen også. Hun skulle også bli med oss på ferie til sommeren. Det gledet jeg meg så mye til. I dag fikk jeg høre at de ikke var sammen lenger. Nå er jeg lei meg igjen. Hva burde jeg gjøre? Har lyst å få de sammen igjen

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 13 år.
Takk for at du skrev til ung.no
Det er så tungt og trist når foreldrene skilles. De to som man er aller gladest i, skal plutselig ikke bo sammen lengre. Man kan føle seg både trist, sint, hjelpeløs, lei seg og mangle konsentrasjon. Det er godt å lese at du fikk det bedre etterhvert. 
Når nå din far ikke er sammen med kjæresten lengre, kan det være at noen av de samme følelsene du hadde sist vinter kommer tilbake. Det kan være veldig tungt og det er forståelig at du er lei deg.  
Det er dessverre ikke noe du kan gjøre for å få de sammen igjen. De er voksne og har tatt en avgjørelse på at de ikke skal være kjærester lengre. 
Det hjelper å snakke med noen om dette. Du kan snakke med helsesøster på skolen eller på helsestasjon for ungdom. Du kan ta med utskrift/skjermbilde av det du har skrevet og eventuelt svaret her. Da slipper du å forklare så mye. 
Snakk med helsesøster!

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Skilsmisse

Skilsmisse

De fleste blir berørt på en eller annen måte av samlivsbrudd. Det kan være deg selv det gjelder, eller en i din familie, en venn eller en nabo. Hva skjer når man skiller seg og hva er dine rettigheter som barn i en skilsmissefamilie?

Les mer

Skilsmissen - noen erfaringer

Skilsmisse

KJÆRE MAMMA OG PAPPA

Jeg vil bare fortelle at det er mye vanskeligere å oppleve en skilsmisse enn det dere tror.

Kanskje du kan skrive et brev eller e-post til foreldrene dine og fortelle hvordan du har det? Les andres erfaringer og del dine meninger under artikkelen.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie