Hopp til hovedinnholdet

Familien min krangler noen ganger, ser at dette går litt for langt. 

Jente 15 år
 

Spørsmål

hei.familien min krangler noen ganger. og da er det de eldre søkene mine (jeg er yngst av åtte barn). de er alle voksne og foreldrene mine må alltid være i midten og mamma ender opp med å gråte. de krangler og vil banke hverandre opp og jeg og min niese ser dette noen ganger. idag skjedde det igjen. men jeg føler at idag var en av de verste gangene. jeg og min bror og søster kom inn i huset. da var en annen søster og en av de andre brødrene mine her allerede. han som var der fra før begynte å banne veldig mye og da klikka det for han andre og de ble sinte begge to. mamma og pappa hoppet i mellom dem. hun ene søstra mi ble kjempe sint og begynte på med han som banna. så alle ble sint på alle og lille nevøen min begynte å gråte og jeg gikk bort for å trøste han. wow føler jeg skrev en bibel beklager, men trenger bare tips til hvordan jeg kan håndtere dette. jeg er 15 år og ser at dette går litt for langt. jeg bryr meg lite om de krangler, men foran min lille nevø og niese er ikke greit.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Det er alltid vanskelig at familier krangler med hverandre. Det høres ut som at du virkelig begynner å bli bekymret at det skal skje noe alvorlig. Det er dine foreldre som har ansvaret for at alt det er greit hjemme så lenge alle bor der.

Det er mulig for dere å få hjelp til å få det bedre sammen og slutte å krangle så mye. Ved familievernkontoret der dere bor er eksperter på hjelpe familier snakke sammen og løse konflikter på en bedre måte.

Det er også viktig å snakke med foreldrene dine om hvor vanskelig det er for deg at det blir så voldsomme konflikter hjemme. Dersom de ikke vel det, kan de tro at det ikke er så alvorlig som det er.

Legger ved noen artikler som kanskje kan være nyttige for deg.

Lykke til!

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Søskenkrangel

Krangler (colourbox.com)

Har du opplevd å krangle med søster eller bror? Får du kjeft fordi du "alltid" starter en krangel med søsken? Eller er det kanskje du som er den irriterende lillesøsteren eller lillebroren?

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie