Hopp til hovedinnholdet

Stefaren min er frekk mot meg

Jente 13 år
 

Spørsmål

Stefaren min er frekk mot meg og når jeg svarer han frekt tilbake får jeg kjeft av mamma hu driter i hva han sier. En gang sa han at jeg burde trene fordi du er feit så svarte jeg hold kjeft og fikk kjeft av mamma-_-

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så fint du skriver til oss når du har det vanskelig. Det er ikke lett å oppleve at man blir snakket til på en lite respektfull måte av familien og stefaren din burde ikke snakke slik til deg. Det er sikkert vondt for deg at moren din ikke tar deg i forsvar når slike kommentarer kommer. Det kan bli et mønster i familien der man svarer frekt tilbake til hverandre og grensen for hva man tillater seg å si til den andre forflytter seg stadig. Jeg foreslår at du går og snakker med helsesøster på skolen. Sammen kan dere finne ut hva som kan være nyttig i din situasjon. Hun kan også hjelpe deg med å finne en måte du kan snakke med moren/stefaren din om at dette plager deg. Jeg legger også ved en link : hjelpetjenester som viser deg hjelpetjenester du kan benytte deg av. Lykke til.


Vennlig hilsen fra Familieterapeuten

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Krangler med mamma (eller pappa)

Jente og mor krangler (colourbox.com)

Når din egen mor (eller far) klager over noe av det du har gjort (eller ikke har gjort), man du bli irritert. Kanskje du blir frekk, kanskje blir de ufine, og dere er i gang.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Problemer hjemme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om problemer hjemme