Hopp til hovedinnholdet

føler ikke at fosterforeldrene mine er glad i meg

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, så jeg må bare få det ut å lurer så mye på noe, jeg bor i fosterhjem sant, men liksom jeg hater at mamma å pappa (fosterforeldre) liksom er mer glad i hverandre å barna sine en meg, fordi det føles ut som jeg er alene, å de er sammen, pappa er mye mer glad i mamma en meg, å jeg blir gansge sjalu egentli? Vett det høres rart ut, men jeg har ingen som er mest glad i meg, å av en eller aen grunn gjør det utrolig vondt, jeg er så glad i pappa men kommer ikke like godt overens med mamma, men jeg føler meg liksom ikke elsket av noen, å det gjør bare så vondt. Jeg vil st pappa skal vær så glad i meg som jeg er i han, men jeg betyr ikke nokk for han. Å er så fortvila fordi jeg føler meg så jævlig alene, å jeg klarer ikke mer snart. Ingen er vell sjalu på foreldrene sine;((

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Situasjon du beskriver, høres veldig lei ut for deg. Jeg syns du skal snakke med enten din saksbehandler i barnevernstjenesten eller din tilsynsperson – begge to skal du kunne snakke med og de skal kunne hjelpe deg med din situasjon.

Det er også fint dersom du har mulighet til å snakke med fosterforeldrene dine. Noen ganger kan det tenkes at fosterforeldrene dine ikke tør å fortelle deg at de er glad i deg, og det kan du snakke med dem om.

Du kan også snakek med helsesøster på skolen der du går om hvordan du har det. Når man har slike følelser som du har nå, er det viktig at du snakker med noen voksne som kan hjelpe deg.

Lykke til!
Hilsen rådgiveren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Jeg bor i fosterhjem og trenger noen å snakke med

Jente tenker (colourbox.com)

Det kan være flere grunner til at du bor i fosterhjem. Foreldrene dine kan ha samtykket til plassering i fosterhjem eller fylkesnemnda (en domstol) kan ha bestemt at du skal bo der. Dersom du trenger noen å snakke med når du er i fosterhjemmet, er det flere du kan kontakte.

Les mer

Hvem er fosterforeldre, og hva kan jeg forvente av dem?

Foreldrepar (colourbox.com)

Fosterforeldre er helt vanlige folk som har lyst og overskudd til å ta inn et ekstra barn i familien sin. Akkurat som andre foreldre, er fosterforeldre forskjellige og har ulike egenskaper og måter å være på. De har ulike interesser og er flinke til forskjellige ting. Dette får du gjerne høre mer om før det blir bestemt hvem som skal bli din fosterfamilie.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie