Hopp til hovedinnholdet

Jeg har det vanskelig for tiden på grunn av moren min!

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har det vanskelig hjemme for tiden, noe som preger meg utrolig mye. Jeg har veldig lite energi for tiden, og mye mindre motivasjon til skolen. Alt dette er på grunn av mor. Jeg vet ikke om jeg kan si at mor mobber meg, men det føles sånn. Hun har alltid laget krangler over små ting som f.eks at jeg glemte å henge jakken min inn i skapet. Isteden for å fortelle meg hvordan jeg skal gjøre ting skriker hun heller til meg, helt til jeg begynner å gråte. Hun ignorerer meg fullstendig etterpå og det viser hun med å virke overfladisk glad når hun snakker med lillebrødrene mine. Hun baksnakker meg og til besteforeldrene mine, og sier ting som at jeg sårer henne og at hun ikke vil snakke til meg siden «jeg bare lager bråk i familien» og er egoistisk. Hun sier og ting som at jeg er grunnen til alle kranglene hun har meg far. Far forstår meg og trøster meg, men snart hjelper det ikke lenger. Jeg gruer meg til å komme hjem siden jeg er redd for å bli skjelt ut. Jeg vil ikke snakke med hel

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!


Det er leit at det er så vanskelig med moren din og deg. Det er ikke uvanlig at foreldre og tenåringer har ulike meninger om ting som igjen fører til konflikt.

Det er ikke din skyld at dine foreldre krangler!

Det er ofte flere grunner til at foreldre og ungdom blir sure på hverandre. Det er godt du snakker godt med faren din. Kan han hjelpe deg nå fram til moren din? Kanskje han kan bestille en avtale ved familievernkontoret der dere bor. De er eksperter på å hjelpe familier snakke bedre sammen. 

Det at du gruer deg for å komme hjem om dagen høres alvorlig ut. Du sier ikke noen om hvorfor du ikke vil snakke med helsesøster, men det er veldig trist. Kunne sosiallærer være et alternativ? Det er ofte godt å snakke med noen andre om hvordan en har det. Det gjør det lettere å takle og finne gode løsninger.

Det er også en mulighet for deg å ta kontakt med helsestasjon for ungdom eller Alarmtelefonen 116 111.

Håper dette kan hjelpe deg!

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Hvordan finne motivasjon til skolearbeid?

Motivasjon til skoleoppgave (foto: ung.no)

Sliter du med å holde motivasjonen oppe på skolen? Får du aldri den karakteren du ønsker, samme hvor hardt du jobber? Her er noen tips.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie