Hopp til hovedinnholdet

Er moren min streng?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei. Mamma er veldig streng når det gjelder alkohol, jeg får ikke lov å drikke før jeg er 18. Jeg har ikke vært i et miljø der det er mye alkohol og har hatt venner som ikke drikker, derfor har jeg ikke brydd meg så mye om alkohol. Men, jeg er 18 om noen måneder og venninna mi fyller 18 før meg og skal ha fest, med litt alko. Jeg kan ikke drikke, om jeg hadde gjort det sp hadde mamma merka det og da føler jeg at jeg har gjort noe feil og skuffet henne. Har alltid vært et såkalt englebarn og fulgt regler, men tar gjerne en diskusjon om jeg er uenig i noe. Har hatt en grei og rolig ungdomstid. Men på denne festen skal folk drikke litt og jeg føler det blir rart at ueg ikke drikker. Begynner også å bli litt nysgjerrig på alkohol. Venninna mi sa at hun kunne droppe alkoen om jeg ikke kunne, men da ødelegger jwg litt? Mamma har også sagt at når jeg er 18 og skal drikke må jeg drikke rolig og med omhu, og det skal jeg. Hva syns dere? Er mamma streng?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for at du skriver til oss!

I utgangspunktet ønsker jo de fleste foreldre at barna deres skal vente til de blir 18 år før de begynner å drikke. Likevel er det mange som begynner før det. Det kan kanskje virke ekstra strengt at hun at hun er såpass klar på hva du ikke får lov til. Du blir jo 18 veldig snart , så moren din kan virke litt streng akkurat når det gjelder alkohol.

Det er likevel viktig å huske på at de fleste foreldre pleier å ha klare regler når det gjelder alkohol. Det er jo en grunn til at det er 18-årsgrense på alkohol etter loven. Alkohol kan skape mange uforutsette situasjoner så det er nok ikke så rart at moren din har klare meninger angående drikking. I utgangspunktet er dette en sak mellom deg og moren din, men jeg forstår godt at du er nysgjerrig på alkohol. Dette er helt normalt:) Det viktigste er nok å huske på at moren din bare vil ditt beste, selv om hun kan virke streng:) Hun ønsker bare å passe på deg.

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Å være den som ikke drikker

Fest (colourbox.com)

Har du bestemt deg for å ikke drikke, men synes det er vanskelig å si det til vennene dine? Da vil kanskje disse tipsene kan komme godt med.

Av: Amalie, ungdomsjournalist, ung.no

Les mer

Virkning av alkohol i kroppen

Drikker øl

Kort tid etter at man drikker alkohol vil de fleste begynne å kjenne virkningene. Les om hvordan alkoholen påvirker kroppen din og hvordan du kan måle promille i blodet.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Alkohol
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om alkohol