Hopp til hovedinnholdet

Mamma kjefter på meg hele tiden, har dere noen tips til hva jeg kan gjøre?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en jente på 14 som bor alene med mamma. Har aldri kjent pappaen min, og mamma har ingen ny kjæreste. Vet at mamma har hatt noen før, men det har aldri gått dra og hun har blitt såret. Men nå kjefter mamma på meg hele tiden! Jeg blir veldig lei meg og lite selvsikker av det.. Mamma klager på alt! Hun klager på at jeg ikke gjør noe hjemme (som jeg selv føler jeg gjør), at jeg spørr for lite og hvis jeg spør mye er det også feil, spiser på feil måte, ikke finner på ting med vennene mine og om jeg gjør det er det også feil. Jeg blir så lei og vet ikke hva jeg skal gjøre. Vet også fra da søsteren min bodde hjemme at hun og mamma kranglet masse. Det endte faktisk med at hun flyttet til faren sin isteden. Men har dere noen tips til hva jeg kan gjøre? Håper jeg får svar!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, jente på 14

Du forteller at du bor alene med din mor og kjenner ikke din far. Du forteller også at din mor kjefter på deg og at du opplever at uansett hva du gjør, blir det ikke tatt godt i mot av din mor. Du sier du er lei deg og ikke vet hva du skal gjøre.

Dette høres ikke bra ut for ei jente på 14 år. Det kan høres ut som om du og din mor trenger hjelp til å kommunisere bedre. En mulighet er at du tar kontakt med helsesøster på din skole og snakker med henne om utfordringene du står i. Helsesøster ville kunnet gi deg noen gode råd/tips om hvilke tilbud til barn og foreldre det finnes i din hjemkommune. En annen mulighet er å kontakte barneverntjenesten i din kommune for å se hva de kan hjelpe dere med. For å få hjelp fra barneverntjenesten, trenger man å sende en bekymringsmelding, der en beskriver utfordringene en står i.

Dersom du ikke vil eller tør å ta kontakt med dem selv, kan du enten ringe Alarmtelefonen for barn og unge ? 116 111, og de kan skrive en melding for deg, eller igjen du kan snakke med helsesøster på skolen og hun vil hjelpe deg.  Hjemmesituasjonen du beskriver høres ut som vanskelig og du bør ikke sitte med dette alene.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Krangler med mamma (eller pappa)

Jente og mor krangler (colourbox.com)

Når din egen mor (eller far) klager over noe av det du har gjort (eller ikke har gjort), man du bli irritert. Kanskje du blir frekk, kanskje blir de ufine, og dere er i gang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie