Hopp til hovedinnholdet

Føler at det feiler henne noe. 

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Broren min fortalte meg for ikke så lenge siden at mamma sa til han at noe må feile meg, at jeg har en slags mani. Det sjokkka meg ikke at hun har sagt det til han siden hun har sagt det en del ganger til meg, hun sier det ofte i situvasjoner der hun blir sint på meg. Før brydde jeg meg ikke noe særlig siden jeg trodde det var bare noe hun sa siden hun var så sur, men etter hun hadde sagt det til broren min uten jeg var der. Gjor at jeg føler at hun går rundt å tenker at noe feiler datteren hennes. Det sårer meg at hun trur det, jeg vil snakke me henne men broen min sa at da vil hun bli sint på han siden han sa noe. Det værste er at tenk vis jeg faktisk har det? Jeg trur ikke men forsatt. Nå føler meg sint på mamma og orker ikke henne, hun bor ikke hos meg heile tiden, men jeg flytter til henne til sommeren, nå går jeg og rundt og føler at noe er galt med meg, jeg er såra og fortvila i tillegg.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg kan nok trygge deg på at du ikke har en "mani" eller en manisk tilstand. Dette er nok noe bare moren din sier når hun kanskje føler at du gjør litt mye ut av ting, svinger i humøret eller er vanskelig. Men du er ungdom og da skal humøret svinge en del, og jeg kan nok trygge deg på at det ikke feiler deg noe. Det jeg håper du kan gjøre er å både snakke med din mor om hva hun mener når hun sier at du har "mani" og så håper jeg at du kan snakke med helsesøster på skolen din. Helsesøster kan nok trygge deg slik som meg på at deg ikke feiler deg noe. Dessuten kan det være godt å ha noen å snakke med, slik som f.eks. helsesøster, når man er ungdom og strever med mange "ungdomsting". 


Med vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie