Hopp til hovedinnholdet

Hva kan jeg gjøre for at mine foreldre burde forstå at de bør skilles?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har det vanskelig hjemme siden mamma og pappa krangler veldig mye og jeg går til helsesøster med flere ting, men det er en av de og jeg har lyst til at mamma og pappa skal skilles men de mener at de ikke krangler, men jeg snakker mye med søsteren min som har flyttet ut og hun er enig i at det har vært sånn før og. Hva skal jeg gjøre for å forstå at de burde skilles? Og jeg har veldig lyst til å flytte til Oslo siden jeg ikke liker den byen jeg bor i nå og det er ingen kjekke gutter her og noe bra håndball/fotballag her, så jeg har lyst til å spille på ski eller noe sånt, men igjen vil ikke mamma og/eller pappa det... hva kan jeg gjøre for å få dem til å forstå at jeg vil flytte og at de faktisk gjør det? Håper på kjapt svar❤️

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss i ung.no.

Dette var en ny vri på et spørsmål angående skilsmisse. De fleste unge som har foreldre som krangler er engstelig for at foreldrene skal skilles, men du ønsker skilsmisse.

Slik jeg ser det er det andre ting som du synes er viktig, at du ikke trives i byen du bor i, er det rette håndball-laget eller gutter du liker?

Kanskje du kan trives bedre hvis du forsøker å snakke med dine foreldre angående deres krangling. Få de til å forstå at du synes at de krangler, selv om de mener selv at de ikke gjør det. Snakk mer med helsesøster hvordan du kan gå fram, eller kanskje hun kan innkalle til en samtale med dine foreldre og deg om situasjonen?

Dine foreldre bestemmer over deg og har ansvaret for deg til du er myndig, og så lenge du bor hos dem.

Les gjerne artiklene nedenfor.

Ønsker deg lykke til videre!

Vennlig hilsen Helsesøster ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Når foreldrene krangler

Foreldre som krangler (colourbox.com)

Det er ikke uvanlig å oppleve at foreldre krangler. Her får du noen tips til hva du kan gjøre.

Les mer

Hva kan du bestemme selv?

Jente som lurer på noe (colourbox.dk)

Det er viktig å være klar over at du i utgangspunktet har selvbestemmelse i alle saker som angår din helse fra du har fylt 16 år. Det er den helserettslige myndighetsalderen. I noen tilfeller kan du bestemme selv allerede fra 12 år.

Les mer

Når er du gammel nok?

Tar lappen (colourbox.com)

Du har egne rettigheter fra du er født, for eksempel retten til å ha et navn og statsborgerskap. Her finner du en liste med oversikt over en del viktige aldergrenser for når du er gammel nok - fra 0 til 24 år.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie