Hopp til hovedinnholdet

Stemoren min snakker dårlig om moren min

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Sliter hjemme fortiden...mamma og pappa er skilt og det går helt fint for de ble skilt når jeg var liten. Både mamma og pappa har fått seg ny kjæreste pappa og kjæresten har vært sammen i 5 år og vi snakker nesten ikke sammen i det hele tatt...når vi sitter å spiser å sånt så driver stemammaen min å sier at mammaen min er hjerneskadet og grådig. Vet ikke hva jeg skal gjøre. Hjelp!?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så fint du skriver til oss når du har det vanskelig. Jeg forstår godt at det er vanskelig for deg å høre stemoren din snakke nedlatende om moren din. Og det burde hun heller ikke. Jeg tenker at hun har et ansvar ovenfor deg  å ikke snakke stygt om moren din foran deg. Jeg tenker også at faren din har et ansvar å si ifra at det ikke er ok. Uansett om de er skilt er hun fremdeles din mor som du er glad i og det må respekteres. Jeg tenker du kan ta opp dette temaet med faren din uten at stemoren din er tilstede. Fortell han hva det gjør med deg når hun snakker stygt om moren din og si at du ønsker at det ikke fortsetter. Han setter nok pris på ærligheten din og forhåpentligvis kan han snakke med stemoren din om dette , slik at det blir en forbedring. Lykke til. 


 

Vennlig hilsen fra Familieterapeuten

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan takle mammas eller pappas nye kjæreste

Hilser med hånda (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å finne seg i at mamma eller pappa har fått ny kjæreste. Kanskje du får stesøsken i tillegg? Her får du noen tips som kanskje kan hjelpe deg.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Problemer hjemme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om problemer hjemme