Hopp til hovedinnholdet

Hvordan overtale foreldrene mine?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 15 år. I høstferien skal familien min på ferie, mens jeg skal på klassetur. Det betyr at jeg er 3 dager alene uten dem. Jeg har veldig lyst å være alene(!!) hjemme de få dagene mens de fortsatt er på ferie, men får ikke lov. Mor og far mener jeg kommer til å ha fest osv. Jeg hverken røyker, snuser eller drikker. De sier alltid de har så mye tillit til meg, og alt det der, men hvorfor kan de ikke vise det da???? Forstår ikke problemet!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg synes dere bør sette dere ned sammen og snakke om det. Prøv å forklare at du er villig til å være med på noen regler. Kanskje blir dere for eksempel enige om at du skal ringe hver dag? Eventuelt kan du tilby deg å hjelpe til med noe husarbeid, så det blir lettere å si ja? 

Vær hyggelig i samtalen, og husk at det sikkert kommer andre sjanser til å være alene hjemme senere om det ikke passer nå :)

Linkene under kan hjelpe deg videre. 

Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Å bli voksen

Gutt og jente (colourbox.com)

Er du voksen? Noen ganger er det bussjåføren som spør, andre ganger er det din mor. Og et positivt svar kan få store konsekvenser. Dobbelt så dyr bussbillett. Fire ganger så mye husarbeid? Likevel gleder de fleste ungdommer seg til å bli atten.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie