Hopp til hovedinnholdet

Skilte foreldre, vanskelig å bytte mellom dem. Tips?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Foreldrene mine er skilt, og det er så vanskelig å bytte mellom å bo hos dem. Har noen noe tips? Og jeg har en eldre bror som plager meg mer hos moren min en hos faren min, Hvorfår? Lurer jeg på

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 13 år.
Takk for at du skrev til ung.no
Jeg forstår at det er vanskelig å snakke med de om dette. Men tror du det er mulig, og hvordan tror du en eventuell samtale med dem kunne bli? Det er et poeng at du tar dette opp når det er grei stemning. Du kan begynne med å si at du trenger å snakke, og får til en avtale om tidspunkt der dere kan snakke uforstyrret. Når dere så skal begynne samtalen, kan du starte med å fortelle hva du føler rundt det å flytte fram og tilbake og hva problemer rundt dette er, og hva det gjør med deg. Forhåpentligvis vil du møte forståelse, og det kan bli starten på en forbedring av situasjonen. Kanskje kan du være mer hos en av foreldrene dine, eller at du er lengre på hvert sted, for at det skal bli mindre flytting?
Kan det være at broren din har mer respekt for faren deres, enn for moren deres og at det er årsaken til at han plager deg mer når dere er hos deres mor? Dette må du også snakke med foreldrene dine om! Det er vanlig at søsken erter hverandre, men man skal ikke plage en yngre søster. Kanskje kan dere være alene, hver for dere, noen ganger for at du skal få mer fred og ro? 
Hvis det er vanskelig å ta det opp, kan du vise de hva du har skrevet og eventuelt svaret her. Da blir det lettere for deg. 

Jeg håper dette er til hjelp og jeg ønsker deg alt godt!

 

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Flytting når foreldrene skiller seg

Skilsmisse kan skape en sårbar situasjon for foreldrene, men kanskje ennå mer for barna, særlig dersom én eller begge foreldre skal flytte.

Av Tiril, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie