Hopp til hovedinnholdet

Får ikke sett faren min fordi han er voldelig, men savner ham.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg er stadig lei meg for jeg ikke får se faren min for han er voldlig og han er ikke helt god i hodet. Har ikke sett han på 3 år. Og savner han innmarig. Vet ikke hva jeg skal gjøre uten han? Du hadde skjønt meg og forstått meg vis du hadde vært i mine sko.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei jente 14 år !

 

Takk for at du skriver til ung. no.  Jeg kan godt forstå at du savner din far. Tre år er veldig lang tid. Selv om han har gjort ting som ikke er bra og han strever med seg selv på ulike måter er han fortsatt din far og siden du savner han har du nok gode minner om han.   Jeg vil tro at det er i god mening og for å beskytte deg at du ikke får treffe han.  Forhåpentligvis er det gjort noen vurderinger av dette.  Dersom du bor sammen med din mor er det hun som bestemmer hvordan dette skal være og hun har ansvaret for å bestemme hva som er best for deg.

 

Det er viktig at du har noen gode voksne å prate med om savnet av din far.  Dersom du ikke kan prate med din mor om dette vil jeg råde deg til å finne noen andre voksne, for eksempel helsesøster eller en lærer på skolen din.  Det kan også være at du etter hvert kan treffe din far. Det kommer an på hvordan han lever i dag og at dette skjer etter avtaler som inngås mellom deg, din mor og din far.  Ofte kan det være lurt at noen andre kan være med, som alle stoler på  dersom dere skal treffes etter så lang tid.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie