Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg få faren min til å la meg spille mer?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei! Faren min og moren min har kranglet i det siste om skjermtiden min. Faren min vil at jeg skal bruke mindre tid på skjerm og moren min synes at det er greit at jeg er på skjerm så mye jeg er. Det jeg synes er rart er at når faren min sier at jeg ikke kan være på PCen eller iPaden så får jeg lov til å sitte og se på TVen og jeg synes det er rart at faren min sitter på TVen hele kvelden og jeg får ikke se på YouTube eller spille dataspill. Hvordan kan jeg få faren min til å la meg spille mer? Er det noen forskjeller på PC / iPad og TV?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Det er veldig vanlig at foreldre og ungdom ser ulikt på en del ting. Spilling er typisk en sånn ting. For mange foreldre er det vanskelig forstå ting de selv ikke er opptatt av. Det er også en del som er engstelig for at barna deres skal bli spilleavhengige.

Den aller vanligste bekymringen foreldre har at spilling skal gå utover skoleprestasjonene. Dersom du vil vise ham at han ikke har noen grunn til å bekymre seg er det beste å jobbe godt på skole og lekser godt.

Det er kanskje viktig at du får forklart faren din hva det som er så bra med å spille og hvordan du tenker å prioritere lekser framover. Om du spiller med venner så kan det være lurt å fortelle ham at spilling også er sosialt.

kanskje moren din kan hjelpe deg å snakke med ham. Du må regne med at faren din sannsynligvis alltid tenke at du spiller for mye. Kanskje det er viktig at dere kommer fra til e kompromiss som begge kan leve med.

Legger ved noen artikler som kanskje kan hjelpe deg.

Lykke til!

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Hva bestemmer aldersgrenser på spill?

Aldersgrenser på spill (pegi.info)

Sur for at du ikke får spille dataspill med anbefalt 16- eller 18-årsgrense? Da bør du få med deg dette.

Les mer

Krangler dere om spilling hjemme?

Gutt spiller (colourbox.com)

Dataspill er gøy, men kan også være en kilde til bekymring og krangling i mange familier. Her er rådene for hvordan du og familien kan bli enige om spillregler som skaper husfred.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie