Hopp til hovedinnholdet

Er det uvanlig at mamma ikke ønsker at jeg deler rom med kjæresten?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 15 år. Jeg har en kjæreste som er 1 år eldre, vi har det veldig fint sammen. Vi har hatt sex og nesten vært sammen i 2 år. Moren min vet om at vi har hatt sex, men hun lar oss ikke overnatte. Jeg var med på hyttetur med familien, men måtte sove på eget rom. Jeg og mamma har aldri hatt «det» forholdet, og vi snakker ikke så mye om sånt, ikke fordi det er flaut. Men bare fordi jeg Og mamma aldri har vært sånn. Jeg bare lurer på, er det rart at jeg ikke får lov? Moren min har godt forhold med kjæresten min og moren hans.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss i ung.no.

Jeg vil anta at det er mange som vil kjenne seg igjen i din problemstilling, med at foreldre nekter at kjæresten skal overnatte.

Dette er ikke uvanlig! For det første er du 15 år og under den seksuelle lavalder, og kjæresten din er 16 år. Samtidig føler nok din mor et ansvar for at du ikke skal bli gravid i ung alder. Din mor prøver nok å beskytte deg, og kan absolutt bestemme hvordan hun ønsker det skal være i sitt hus.

Foreldrene dine kan bestemme hva som er lov i deres hus. Så de kan nekte dette også når du er 18 år. Men når du er 18 år så kan du velge å flytte ut. Da kan du ha overnattings-besøk som du vil i ditt eget hjem.

Håper at du fikk svar på ditt spørsmål

Lykke til videre!

Vennlig hilsen Helsesøster ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Når er det OK å overnatte hos kjæresten?

To tannbørstrer og tannkrem (colourbox.com)

Mange ønsker å sove over hos kjæresten sin. Det er en deilig tanke å kunne krype tett inntil kjæresten om kvelden og få lov til å bli der hele natten. Foreldre kan sette en stopper for den drømmen, ofte fordi de syns det er for tidlig.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie