Hopp til hovedinnholdet

Foreldrene mine kommer til å ødelegge leiren

Jente 14 år
 

Spørsmål

Mamma og pappa har meldt seg på en oppstartsleir som jeg skal være med på uten å ha spurt meg. Altså er det bare meg som synes at det er dårlig?! De fikk en Mail av en trener om de hadde lyst til å være med og de sa ja uten å involvere meg. De har vært med på de to siste oppstartsleiren og de VET at jeg ikke har lyst til at de skal bli med. Og nå kan de jo ikke bli med fordi det går ikke. Men jeg er bare sååå sykt skuffet og de sa det ikke før tre dager vi skulle reise. Jeg synes det er flaut og de vil ikke høre på. Jeg synes også det er barnslig gjort av dem og jeg kjenner jeg blir sint, lei meg eg ekstremt skuffet. Jeg har snakket med begge to at jeg ikke synes at det er greit, men de bare sier at sånn er det nå. Og jeg føler at hele leiren kommer til å bli ødelagt, hva skal jeg gjøre? De blir med, men det er flaut og jeg er en av de eldste på leiren. Har bare lyst til å synke i et svart hull og dø. De ødelegger sesongstarten og selve opplevelsen av leiren......

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Takk for at du skriver til oss. 

Jeg skjønner at du er skuffet, sint og lei deg. Jeg tenker at det viktigste er at du snakker med dem, noe som du allerede har gjort, men det skader ikke å prøve å snakke om dette en gang til. Forklar dem hva du føler og tenker rundt dette, uten å bli sint og lei deg. Men til syvende og sist så er det nok dine foreldre som bestemmer og har det siste ordet. Hvis det blir slik som det ser ut til og at foreldrene dine blir med, så vil jeg bare råde deg til å prøve å tenke positivt og gjøre det beste ut av denne situasjonen. 

Se gjerne på vedlagt artikkel. 

Lykke til! 

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie