Hopp til hovedinnholdet

En i klassen lyver om at hun er sammen med fetteren min. Hva gjør jeg?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg vet dette er et litt rart spørsmål. Men jeg har en fetter på 21, som ser mye yngre ut. Og det er sånn at en i klassen min er veldig forelsket i han. Hun har ikke møtt han heller, bare sett han. Så nå går hun rundt til veldig mange på skolen, og mener at de er sammen. Hun pleier å si mange ting som at de har hatt seg, og noe i den kategorien. Dette er veldig ubehagelig å høre på. Når man vet at dette er et familiemedlem. Hun er en populær jente, så jeg tør ikke helt å si det at han er fetteren min og er 21. Så har dere et tips til hvordan jeg kan si at jeg og han er familie? Frykter hun blir sur på meg, vist jeg sier sannheten!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Oi, dette var litt av en situasjon. Jeg forstår det sånn at du har en fetter som er 21 år gammel, som en i klassen din har sett og blitt forelsket i. Hun går nå rundt på skolen og sier at de er sammen og har hatt seg. Du lurer nå på hva du skal gjøre, og om du skal si i fra. 

Først og fremst vil jeg si at dette er veldig rar oppførsel fra denne jenta sin side. Det å late som om man er sammen med noen man har sett bilde av og skryte av det til andre er veldig spesielt. Du lurer på om du skal si i fra om at denne gutten er fetteren din eller ikke. 

Du sier at denne jenta er populær, og at du da synes det er litt ubehagelig å si i fra om dette til hun. På en side er det greit å si i fra så hun ikke går rundt og sprer løgner til andre om et familiemedlem av deg. På den andre siden er jo dette noe som sikkert går over med tid, som ikke har noen stor betydning. 

Det er kanskje litt ubehagelig nå, men det går over så fort ingen bryr seg lenger. Og om det ikke går over om en liten stund, da synes jeg du burde si i fra. Jeg skal legge noen artikler til under, som jeg anbefaler at du leser. Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Lyver du?

Velger du løgn fremfor sannhet noen ganger, og hvorfor blir det slik? Samvittigheten vår reagerer når vi lyver, men hvis det blir en vane å lyve, slutter samvittigheten etterhvert å virke så go...

Gå til vote


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie