Hopp til hovedinnholdet

Barnebidrag over 18 år

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Faren og moren min krangler/kranglet mye i livet litt. Har verdt mye i snakk med barnevernet. Det jeg lurer på er at pappa tjener ikke penger som staten ser(sorte penger tror jeg) og da trenger han ikke betale barnebidrag siden det står at han tjener 0kr. Firmaet hans har gått konkurs 2 ganger og fjort mye dumt. Men når jeg fyller 18 så skal han betale barnebidrag til meg så jeg lurer da på om han må betale meg den gjelden tilbake hvis jeg vil at han skal det? Takk på forhånd! Mvh gutt 15 år

Besvart 23.08.2018 10:34
 

Svar
Hei

Som du skriver, vil du har rett til å motta barnebidrag når du har fylt 18 år, hvis du går på videregående skole eller tilsvarende. Størrelsen på bidraget avgjøres enten av en privat avtale mellom deg og din far, eller du kan søke Nav om å fastsette bidraget.

Hvis din far har inntekter som ikke fremgår noen steder, vil dette kunne ha betydning for størrelsen på bidraget, hvis Nav fastsetter dette. Du vil ikke ha noen rett til å kreve utbetalt beløp som din far eventuelt skulle ha betalt din mor for din forsørgelse før fylte 18 år.

Du kan lese mer om barnebidrag for personer over 18 år her.

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Barneloven

Tenåringsgutt (colourbox.com)

Barneloven regulerer blant annet foreldrenes plikter og ansvar for barna, og barnas rettigheter overfor foreldrene. Den gir deg blant annet rett til å bestemme selv i noen viktige spørsmål etter du har fylt 15 år.

Les mer

Hvilke plikter har foreldrene dine overfor deg?

Gutt flytter hjemmefra (colourbox.com)

Ulike lover sier noe om hvilke plikter foreldre har overfor barn og hvilke rettigheter ungdom har overfor foreldre. Les mer om noen av de viktigste for deg!

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie