Hopp til hovedinnholdet

Krangler med foreldre, blir misforstått og kalt ting

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har en vanskelig mor og en enda vanskeligere far. Jeg er mer nær min mor så det er henne jeg liker å fortelle ting. I det siste har jeg merket at alt jeg forteller henne blir til en krangel eller diskusjon fordi hun rett og slett bare fokuserer på negative ting. Hun lager opp scenarioer og begynner være dramatisk hvis jeg fks forteller en historie om meg og en venninne eller noe. Så begynner hun kalle meg for ting også bare anklager hun meg for alt. Jeg er så sliten av å måtte snakke med henne og alltid møtte gjennom en krangel. Jeg har prøvd å få henne til å sette seg ned med meg og høre. Hun hører halvparten av det jeg har og si også har hun plutsleig noe stygt å komme med. (Husk at hun er ganske overdramatisk til å begynne med) så og fortelle henne ting er umulig. Hun blir også fornærmet om jeg ikke snakker med henne om ting og tang. Hva gjør man? Jeg er sliten av dette.

Besvart 24.08.2018 10:04
 

Svar
Hei

 

 

Så leit å høre at du har det vanskelig med foreldrene dine. Å det å krangle og å diskutere, og å bli kalt ting er ikke gøy. Og når moren din blir fornærmet når du ikke forteller ting, og responderer på så negative måter når du faktisk prøver å fortelle henne noe, så skjønner jeg at du kan bli sliten av det. Det er ikke greit at moren din kaller deg ting og sier stygge ting, og ikke hører ordentlig på deg. Sånn skal du ikke ha det.

 

At du har prøvd å snakke med henne om det synes jeg er veldig fint gjort av deg. Det høres ut som om du bryr deg om den kontakten dere har, og at du egentlig har lyst til å fortelle henne ting. Men at det blir vanskelig når du blir møtt på de dårlige måtene som du beskriver i mailen.

 

Du spør meg om hva man gjør. Jeg synes det høres ut som en god ide å prøve å prate med henne, men leit at hun reagerte på den måten. Men kanskje har du noen søsken du kan prate med om dette. Eller kanskje andre familiemedlemmer som kan hjelpe deg med å prate med foreldrene dine. Eller en lærer eller helsesøster eller rådgiver på skolen. 

Hilsen

Kors på halsen i samarbeid med ung.no

På chat, mail & telefon (man-fre kl 14-22)
Korspahalsen.no - 800 333 21

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Jeg krangler mye med mamma, hva skal jeg gjøre?

Jente krangler med mora si (colourbox.com)

Jeg får veldig mye kjeft hjemme, når jeg å mamma krangler, og det er veldig ofte. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg gråter hver gang vi krangler og så får jeg masse kjeft. Hva kan jeg gjøre?

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie