Hopp til hovedinnholdet

Broren min er så sint at vi ikke vet hva vi skal gjøre

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg går rett på sak: broren min på 11 er ofte kjempesint på kveldene og brøler og slåss men vi aner ikke hva det kan være?! Disse tilfellene skjer ofte etter leggetid så jeg blir liggende å høre på alt bråket. Noen ganger må pappa bruke «makt» som han sier og holde broren min stille. Dette er vanskelig for oss alle og noen ganger gråter mamma. Jeg får også ofte mareritt om at barnevernet kommer og tar han fra oss. Plis hjelp meg og min familie

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei jente 13 år

Du sier at om kveldene så blir broren din så sint og sloss og pappa må av og til holde ham med makt og dette går utover resten av familien. Dette høres vanskelig ut, og det er tydelig at dere som familie trenger hjelp til dette og din bror trenger hjelp. Mulig han trenger å gå og snakke med noen innen barne- og ungdomspsykiatri(Bup), og at de også kan hjelpe dere til å håndtere dette som familie. Det er da fastlegen som kan henvise ham til Bup.  Det er også mulig at barnevernet vil få en melding om denne saken dersom Bup ikke føler at de kan hjelpe, men da vil barnevernet snakke med dere og høre med dere hva dere trenger av hjelp til å håndtere din bror.  Det meste som barnevernet jobber med er å sette inn hjelp i familier og bare i få tilfeller plasserer de barn ut av familien. Håper dere får den hjelpen dere trenger.

Med vennlig hilsen

Alarmtelefonen for barn og unge

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Du kan selv kontakte barnevernet

Jente ringer (colourbox.com)

Har du det vanskelig hjemme eller er bekymret for hvordan andre har det? Meld fra til barneverntjenesten. I barneverntjenesten tenker man at det er bedre å si ifra, enn å la være.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

- Jeg vil melde fra til barnevernet, men hva skjer da?

Gutt ser alvorlig ut (colourbox.com)

Jeg sliter skikkelig hjemme, og vil ikke bo hjemme lenger. Kan jeg, som ungdom, melde fra til barnevernet selv? Hva skje om jeg gjør det?

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie