Hopp til hovedinnholdet

Jeg har ikke noe godt forhold til familien min.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har aldri hatt et godt forhold med familien min. Jeg bor på ett bittelite sted, det går ikke buss eller noe. Jeg snakker aldri om følelser eller hemmeligheter til foreldrene eller søsknene mine, de sier ingenting sånt til meg heller. Middagene består av nesten bare krangling. Dette har foregått i flere år og å være hjemme for meg er kaldt og trist. Som regel er jeg på rommet hele tiden mens jeg er hjemme. Det er liksom sånn at hvis ingen i familien er hjemme så er det en lettelse. Jeg hater å bo sammen med dem, jeg vil bare komme meg vekk, men siden det ikke går buss og de fleste vennene mine bor med kjøreavstand herfra så har jeg ikke noe sted å gå til. Jeg har snakket med sosiallærer osv men det er tydeligvis ikke noe å gjøre. Mamma og pappa favoriserer brødrene mine og støtter meg ikke. Jeg må klare ca alt selv og har lært meg mye selv. Foreldrene mine er også utrolig strenge, jeg får ikke ha mobilen på natta, får så vidt reise på joggetur alene osv. hva skal jeg gjøre?

Besvart 26.08.2018 18:09
 

Svar
Hei jente 14,

Det høres ut som du har det veldig vanskelig hjemme. Det å føle at man ikke egentlig hører til hos familien sin, er vondt.

Det høres ikke ut som det går an for deg og foreldrene dine å snakke sammen. Hva med hvis du prater med en annen voksen du har tillit til ? Du kan f.eks snakke med voksen på skolen din, sosiallærer eller helsesøster ?

Du kan også ringe til Alarmtelefonen for barn og unge, så kan vi høre på deg, og gi deg noen råd om hva som er lurt å gjøre. Det er gratis å ringe.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Krangling, strenge grenser og bråk hjemme?

Sinna gutt (colourbox.com)

Kan du sove over hos kjæresten? Hvor lenge kan du være oppe? Her finner du spørsmål og svar på vanlige konflikter du kan møte på når du bor hjemme.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie