Hopp til hovedinnholdet

liker ikke fosterforeldrene mine

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei jeg bor i ett fosterhjem, jeg liker ikke fosterforeldrene mine fordi de kontrollerer alt jeg gjør og jeg vil egentlig bare til en annen familie som lar meg gjøre flere ting og som stoler på meg

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du skriver at du ikke liker fosterforeldrene dine fordi de kontrollerer deg og du føler at de ikke stoler på deg. Du ønsker å flytte til en annen fosterfamilie.

Når man ikke har det bra er det viktig å si fra slik at ting kan bli bedre. Når du bor i fosterhjem skal du ha en tilsynsfører. Jeg forslår at du snakker med tilsynsføreren din om hvordan du har det. Du kan også snakke med kontaktpersonen din i barneverntjenesten eller andre voksne du stoler på slik som helsesøster eller rådgiver på skolen.

Lykke til.

Hilsen rådgiveren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fosterhjem

Jente med bamse (colourbox.com)

Det er omtrent 8000 barn og unge som bor i fosterhjem i Norge, og omtrent halvparten er mellom 13 og 18 år. Det er mange grunner til at barn bor i fosterhjem, men felles er det at deres egne foreldre ikke kan ta seg av dem i en kortere eller lengre periode.

Les mer

Jeg bor i fosterhjem og trenger noen å snakke med

Jente tenker (colourbox.com)

Det kan være flere grunner til at du bor i fosterhjem. Foreldrene dine kan ha samtykket til plassering i fosterhjem eller fylkesnemnda (en domstol) kan ha bestemt at du skal bo der. Dersom du trenger noen å snakke med når du er i fosterhjemmet, er det flere du kan kontakte.

Les mer

Rettigheter for deg som bor i fosterhjem

Gutt med armene i kors (colourbox.com)

Du har rett til å få vite hvorfor du er i fosterhjem og hvor lenge du skal være der. Det er barnevernstjenesten som har ansvaret for at du får informasjon, selv om det kanskje er fosterforeldrene dine som snakker med deg om dette.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie