Hopp til hovedinnholdet

Kan foreldrene mine bestemme når jeg skal legge meg i helgene?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei jeg bare lurte på om foreldrene mine kan bestemme når jeg skal legge meg i helgene vanlig vis i uke dagene legger jeg meg sånn 21:30 tiden og jeg er uthvilt til neste skole dag, og jeg trener 1 time hver dag plus 1time og 30 minutter på torsdag og fredag for da trener jeg også turn, og i helgene må jeg legge meg sånn 23:00 til 00:00 men alle venne mine som er på min alder er oppe til sånn 03:00 tiden og jeg vil bare vite om jeg burde få lov til og være lenger oppe i helgene.

Besvart 18.09.2018 12:29
 

Svar
Hei Gutt 14 år.

Takk for spørsmål.

Du spør om foreldrene dine kan bestemme når du skal legge deg i helgene. Du skriver at du pleier å legge deg ca 21.30 i ukedagene, og det tenker jeg er helt vanlig og passe for en 14-åring. Det er flott at du føler deg uthvilt på skolen.

Det er ikke normalt å få lov til å være oppe så sent som vennene dine. Jeg er enig med foreldrene dine i at du bør legge deg senest 24 i helgene. Det er jobben til foreldrene dine å passe på deg og at du får nok søvn og hvile.

Håper du kan akseptere det, og jeg ønsker deg lykke til videre.

Vennlig hilsen Helsesøster i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Søvn er viktig!

Trøtt jente (colourbox.com)

Mye trøtt og sliten? Irritabel og ukonsentrert også kanskje? Du er ikke alene om det. Som regel skyldes det rett og slett for lite søvn. Husk å skru av alle skjermer en time før du legger deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie