Hopp til hovedinnholdet

Tør ikke si til min mor at jeg har fått kjæreste. Hun tror jeg lyver.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente som har fått kjæreste som er ett år eldre enn meg, han er veldig snill og jeg liker han. Han har invitert meg til å bli med han hjem men jeg tørr ikke å si ifra til mor. Hun tror alltid at jeg lyver og er redd jeg skal bli gravid, hva gjør jeg?

Besvart 04.10.2018 17:40
 

Svar
Hei jente 14 år.
Takk for at du skrev til ung.no
Det kan være vanskelig å fortelle foreldre at man har fått kjæreste. Foreldre kan bekymre seg for uønsket graviditet, seksuelt overførbare infeksjoner/kjønnssykdommer og at ungdommen deres har sex før de er klare for det. 
Kanskje kan du prøve å fortelle om denne gutten i første omgang? Du kan si at du liker en veldig snill gutt på skolen din. Fortell små ting om ham. Etterhvert kan du snakke mer om ham, fortelle hva han har sagt som er morsomt, eller fint. Deretter kan du fortelle din mor at dere er blitt kjærester og at du ønsker at hun skal møte ham. Hvis hun blir godt kjent med ham, vil hun forstå hvorfor du liker han så godt og da vil det være lettere å få tillatelse til å være hos han på besøk og også ha han på besøk i ditt hjem. 
Hvis dere er lure og tar dette litt sakte slik at din mor for mulighet til å tenke gjennom det du sier og at hun blir kjent med, han vil du/dere få det mye lettere enn hvis du prøver å holde det skjult. Når man ikke forteller hvem man er med og hvor man egentlig er, skjuler man informasjonen, noe som kan bli oppfattet som løgn. 
Du kan også snakke med helsesøster om dette. 
Vær ærlig! Fortell om denne fine, snille gutten til din mor!


Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Krangling, strenge grenser og bråk hjemme?

Sinna gutt (colourbox.com)

Kan du sove over hos kjæresten? Hvor lenge kan du være oppe? Her finner du spørsmål og svar på vanlige konflikter du kan møte på når du bor hjemme.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie