Hopp til hovedinnholdet

Ingen i familien vet at jeg har kjæreste

Jente 16 år
 

Spørsmål

Jeg holder på å bli sammen med en jeg liker veldig godt, og som jeg er forelsket i. Vi begge bor på hybel 15 minutter fra hverandre. Han er 17 og kjører til meg for å besøke meg. Men jeg er 15, blir 16. Eneste "problemet" er at han er eleven til faren min. Noe som gjør at jeg synes det blir vanskelig å si noe til familien, og spesielt pappa. Denne gutten har jeg kjent i ca ett år før jeg fikk følelser for han. Og pappa vet at jeg kjennt han lenge og hvem han er, men ikke noe mer enn det. Jeg gruer meg til en dag noen i slekta skal komme å spørre "Hvordan går det med kjærligheten da?". Hva skal jeg svare da? Når ingen av de i familien vet at jeg har kjæreste.

Besvart 21.10.2018 21:19
 

Svar

Hei! 

Takk for at du skriver til oss. 

Jeg skjønner at dette er noe du tenker mye på. 

Jeg tenker at ærlighet varer lengst, og selv om det kan være litt vanskelig å fortelle dette til dine foreldre og familie generelt, så tror jeg nok at det vil gjøre det lettere for deg. Det er slitsomt å hele tiden skulle "skjule" noe for de nærmeste. Og uansett så vil de nok forstå deg, dekar også vært unge. 

Det er og helt normalt å ha en kjæreste, det er ikke noe galt i det. Slik jeg ser det så tenker jeg at det beste er som sagt å være ærlig og bare fortelle dem det slik som det er. 

Se gjerne på vedlagte artikler. 

Lykke til! 

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie