Hopp til hovedinnholdet

Hva kan jeg gjøre når foreldrene mine truer med å kaste meg ut?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er gutt på 18 år, og foreldrene mine truer med å kaste meg ut av huset hele tiden og jeg blir virkelig gal av deg, har papirer fra BUP om at jeg ikke takler stress med blir omringet av det til Daglig og foreldrene mine gjør det vanskelig for meg og jeg vet ikke hva jeg kan gjøre lenger, går ikke snakke med foreldrene mine. Har prøvd over lengre tid, har lyst til å flytte men har ikke jobb engang og blir gal, hva kan jeg gjøre. Mvh stresset gutt.

Besvart 19.10.2018 11:10
 

Svar
Hei

Så fint at du tar kontakt med oss! Det virker som du opplever situasjonen hjemme både stressende og vanskelig. Det må være vondt for deg at foreldrene dine truer med å kaste deg ut. Du skriver ikke om dere krangler og er i konflikt, men det virker i alle fall som dere trenger hjelp til å snakke sammen, slik at dere kan få det bedre. Hvis du fremdeles har kontakt med BUP vil jeg anbefale at du snakker med terapeuten din og får hjelp til å snakke med foreldrene dine om hvordan du har det, og hva dere kan gjøre for at situasjonen skal bedre seg.

Uansett er det viktig at du får noen å snakke med som kan hjelpe deg i din situasjon. Mange kommuner har helsestasjon for ungdom, som er et gratis tilbud. Du kan gå inn på hjemmesiden til din kommune og søke på helsestasjon for ungdom.

Hvis du går på videregående skole kan du spørre om å få snakke med helsesøster, og sammen kan dere finne ut hva som er lurt å gjøre. Dersom du ikke går på skolen har du kanskje kontakt med "oppfølgingstjenesten" (OT)? Det kan være lurt å snakke med kontaktpersonen der om hvordan du har det, og hva du ønsker videre også med tanke på jobb og bosituasjon. Det finnes noen ordninger hvor ungdom får stønad fra NAV dersom de ikke kan bo hjemme.  

Jeg legger til en lenke som kan være nyttig.

www.ung.no/helse/668_Helsestasjon_for_ungdom.html

 

Lykke til!

Hilsen Familieterapeuten i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie