Hopp til hovedinnholdet

Konflikt mellom foreldre og barn. Engstlig når far blir sint.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, sliter med familien og skal prøve å skrive kort. Pappa er spesiell, han kan det ene sekundet og spesielt foran andre enn familen være glad og vise sin beste side. Men er det bare om jeg ikke svarer fordi jeg leser på telefonen KLIKKER det for han. Han kan kalle meg «jævla drittonge» og dum og ender ofte i en annen kjefting fordi «Har faen meg ikke tenkt til å rydde rommet idag heller ser ikke ut» og sånn fortsetter det. Jeg tenker mest på mamma. Det er helt grusomt å se henne håndtere han, hun lar han kjefte ferdig eller går imot og sier han må skjerpe seg men ikke ofte. Han har en ekstremt stor kjeft. Jeg vet ikke lenger hva jeg skal gjøre. Vi er familie på 7 men kun jeg som bor hjemme. Tanten min(pappasiden)er hun jeg kan komme til uansett, hun vet akkurat hva det gåri»Pappa jobber borte,kommer hjem til helgene. Jeg trenger sårt hjelp. Er redd for å ta kontakt med barnevernet og fordi jeg er jo glad i pappa men dette ødelegger alt, mistenker han harADHD&schizofrini? Håper på sva

Besvart 19.10.2018 16:13
 

Svar
Hei jente 15

Du skriver at du har det vanskelig på grunn av din fars måte å være på. At din far blir sint, og at din mor lar han få holde på med å kjefte og være sint, snakke stygt til deg / dere. Hun gir seg, eller du skriver at din mor lar han få kjefte ferdig. Det må være vanskelig å leve slik. På den ene siden blir du sliten og engstelig kanskje, av kjeftingen til din far. På den andre siden høres det ut som du bekymrer deg for at han er psykisk syk. Det er alvorlige bekymringer for en 15 åring å kjenne på. Det du kan gjøre, er å snakke med en voksen du har tillit til, f.eks tanten din, eller en på skolen - sosiallærer eller helsesøster. Det hjelper ofte å snakke med noen om slike bekymringer og problemer. Det kan bli klarere for deg hva det er lurt å gjøre. Det finnes sannsynligvis et Familiekontor i kommunen der du bor også, kontaktinformasjon dit finner du på kommunens hjemmeside. Du er jo 15 år, og dine meninger skal tas hensyn til. For at du og dere som familie skal få det bedre sammen, kan man be om samtaler der. Det er ikke sikkert at din far skjønner hvordan du har det, og hvordan hans oppførsel virker på deg og resten av familien. På familiekontorene er de flinke til å snakke med familier  som har ulike utfordringer.

Det høres ut som tanten skjønner hvordan du har det. Kanskje hun kan hjelpe deg å få kontakt med noen å prate med ? Du kan også ringe til Alarmtelefonen for barn og unge, tlf. 116 111, så vil vi gi deg råd videre. Hvis opplysningene du kommer med vurderes som så alvorlige at andre enn familiekontoret kan hjelpe deg, kan vi ta kontakt med barneverntjenesten i kommunen der du bor. Det betyr at vi sender en melding til barneverntjenesten, om det du evt. forteller.  


Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer

Hva skjer hvis du kontakter barnevernet?

Gutt ringer (colourbox.com)

Ikke vær redd for å ta kontakt med den lokale barneverntjenesten. De er der for å hjelpe deg! Fagpersonene der kan gi deg mange gode råd om hva du kan gjøre videre.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie