Hopp til hovedinnholdet

Trist å vokse opp så fort. Vi var glade og lekte, nå er det skole og jobb

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg er yngst i familien og har en to brødre på 16 og 21 og en søster på 18 år. Jeg har i det siste sett mange videoer fra da vi var små. Jeg syns det er utrolig trist å se på for da var vi så glade hele tiden og lekte. Jeg så en video fra da broren min var Ca 2 år og lekte med små gravemaskiner (leker selfølgelig). Synes det er trist fordi for en stund siden fant jeg en av de lekene i en liten skog rett ovenfor huset vårt. Den var helt ødelagt. Synes det var trist å tenke tilbake på den tiden vi var små og lekte med leker, mens nå handler det bare om skole å jobb. Føler meg nesten deprimert. Synes det er trist å vokse opp så fort.

Besvart 24.10.2018 09:37
 

Svar
Hei Takk for at du kontakter Ung.no. Det å stå midt mellom voksen og ungdom kan oppleves trist. Du forstår at tiden som barn får du ikke tilbake.
Tenk så mye du har fått med deg av lykke og gode opplevelser som du kan bruke som positiv energi. Ha en barndom å tenke tilbake til som er full av glede og søsken å leke med. 
Vil du reflektere med en voksen om livet kan du snakke med helsesøster på skolen du går. 
Ta og en titt på artiklene jeg har lagt med. 

Lykke til Vennlig  hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie