Hopp til hovedinnholdet

Redd for at foreldrene mine kommer til å skille seg!

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er ei jente på 16 år som er redd for at foreldrene mine kanskje kommer til å skille seg. De krangler mye og pappa har vært spesielt lite interessert i familien den siste perioden. Har egentlig litt mistanke om han kan være utro, men det er ikke noe jeg veit helt sikkert. Han jobber mye for tida og trur de kanskje krangler mye på grunn av det også. Han reiser mye på hotell i jobbsammenheng, men veit ikke om det er sant eller om han møter noen der. Vil virkelig ikke at de skal skille seg. De har hvert sammen siden de var unge og syns det er trist hvis de skal gå fra hverandre nå. Er det noe jeg kan gjøre for å gjøre ting bedre? Jeg sliter mye med angst og er redd for at de ikke orker det mer og at det kanskje kan være enda en grunn for at de skal gå hvert til sitt. Er det noe jeg kan gjøre anderledes for at de skal bli glad i hverandre igjen?

Besvart 28.10.2018 09:17
 

Svar
Hei

Takk for at du tar kontakt!


Det er vondt å være bekymret for at foreldre skal skille seg. For de aller fleste barn og unge er det noe av det mest opprørende og triste som kan skje. Mange som har fått en mistanke eller bekymring for at foreldre har det vanskelig i forholdet sitt grubler mye, blir på vakt for tegn til krangel og dårlig stemning. Og mange vil gjerne gjøre noe for at foreldrene skal bli venner og glade i hverandre.

Det er imidlertid slik at barn ikke kan eller skal løse foreldres konflikter eller følelsesmessige problemer- selv om man så veldig gjerne vil hjelpe til. Dette må foreldre ordne ut i selv. Imidlertid kan det være slik at foreldre mister fokus på barna når det er konflikter seg i mellom og er derfor ikke oppmerksom på hvilke signaler de sender ut og hvilke belastning det er for dem. Det kan derfor være nyttig at du er åpen med dem om din bekymring og redsel- og hva dette gjør med deg. Jeg legger ved en link som kan være nyttig www.ung.no/problhjemme/3881_Når_foreldrene_krangler.html   Om du ikke opplever å få en respons som du kan forholde deg til kan du ta kontakt med helsesøster på skolen. Helsesøster har mye kunnskap om hvordan støtte og snakke med barn og unge som strever med både bekymring for hjemmesituasjon og angstplager. Hun kan veilede og støtte deg videre.

 

Håper svaret kan komme til nytte for deg!

 

Mvh familieterapeuten samarbeid med ung.no

 

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Skilsmisse

Skilsmisse

De fleste blir berørt på en eller annen måte av samlivsbrudd. Det kan være deg selv det gjelder, eller en i din familie, en venn eller en nabo. Hva skjer når man skiller seg og hva er dine rettigheter som barn i en skilsmissefamilie?

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer

Når foreldrene krangler

Foreldre som krangler (colourbox.com)

Det er ikke uvanlig å oppleve at foreldre krangler. Her får du noen tips til hva du kan gjøre.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie