Hopp til hovedinnholdet

Jeg er usikker på min fremtid i menigheten, men redd for å bli ensom!

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er fra Smiths Venner og er veldig usikker på min fremtid i menigheten. Jeg hadde det veldig fint i barndommen min fram til jeg så mamma og pappa kranglet om noe veldig personlig. Etter det har jeg sett på menigheten på et helt annet perspektiv. Jeg føler meg ikke kristen lenger og jeg går ikke lengre på søndagsmøtene og jeg skal snart ha bibelundervisning/konfirmere meg. Jeg er fortsatt ikke en som synder, men jeg vet ikke hva jeg skal syntes noe mer. Jeg er redd for at jeg skal miste vennene mine, og at jeg blir ensom. Hilsen en redd og forvirret jente på 14 år

Besvart 31.10.2018 15:50
 

Svar
Kjære jente 14 år

Takk for at du skriver til oss i Ung.no.

Så leit å høre at du er redd for å bli ensom og venneløs. Jeg kjenner dessverre lite til din menighet - og om hvordan de forholder seg til de som melder seg ut av samfunnet. Får de ikke ha kontakt med menigheten?

Smiths venner og utstøtelse fra forskning.no.

Du sier ikke hva du overhørte hos dine foreldre, men det må ha gitt deg andre tanker om menigheten og fått deg til endre syn? Kan du snakke med en av dem, eller begge. Fortelle om din frustrasjon? 

Det er ikke uvanlig at en får egne tanker og tar egne valg i ungdomstiden. Det man tenkte og ønsket i barndommen, er gjerne ikke det sammen når du er i ungdomstiden eller voksen.

Har du noen voksne som du føler deg trygg sammen med, som du kan snakke med? Det er viktig at du ikke går alene med dine tanker, men at du deler de med noen.

Helsesøster på skolen din kan være en trygg og god støtte for deg, som har erfaring og kunnskap å snakke med ungdom. Eller kanskje en lærer som du føler deg trygg sammen med? Ikke vær redd for å snakke med noen!

Nedenfor kan du lese flere artikler om temaet.

Rett til religionsfrihet - en artikkel fra ung.no.

Ønsker deg masse lykke til videre!

Vennlig hilsen Helsesøster ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie