Hopp til hovedinnholdet

storebror synes jeg er veldig pen, vil jeg skal bli mer dirty

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har en storebror på over 20 som sier jeg er veldig pen, at jeg må bli mer «dirty», og er generelt veldig interessert i meg når vi snakker et sted som ikke meldinger blir lagret. Han sier også at dette skal bli mellom meg og han. Jeg blir veldig usikker og redd, for det er ikke sånn jeg hadde sett for meg han, pga han har hjulpet meg veldig mye. Og jeg er veldig gla i han! Hva burde jeg gjøre??

Besvart 05.11.2018 20:50
 

Svar
Hei!

Det er fint at du skriver til oss!

Jeg er ikke helt sikker på om jeg helt riktig forstår hva du mener her, men min tolkning er at du synes storebroren din viser deg en annen intersse en det en bror skal gjøre?  Du sier jo at broren din har sagt til deg at du er veldig pen og at han vil du skal bli litt mer dirty!

Om du mener broren din viser deg større interesse som jente enn det som er naturlig mellom søsken, skal du ikke la deg forlede av det. Om broren din tenker at det skal kunne bli noe mellom dere og om dette er snakk om et seksuelt forhold, vul det være det sammesom incest ,noe som igjen er ulovlig.

Jeg beklager veldig om jeg tar feil, men etter å ha lest meldingen din veldig mange ganger har jeg kommetfram til at det er det som er innholdet i dette.

Om det er snakk om at broren din vil at du og han skal ha et sekeuelt forhold, skal du kjenne på hva du føler og at du skal sette dine egne grenser. Du bestemmer over kroppen din og det betyr at du ikke skal la andre gjøre noe med kroppen din som du selv ikke vil enten det gjelder en bror eller en kjæreste.

Og om broren din antyder noe mer mellom dere en det er vanlig mellom bro rog søster, anbefaler jeg at du står stødig og sier nei til slike "tilnærmelser". Jeg skjønner at du føler takknemmelighet for han siden du sier han har hjulpet deg mye, men likevel skal du ikke "betale tilbake " for det med kroppen din.

Om jeg har misforstått brevet ditt, beklager jeg det, og jeg vil enten be deg om å sende inn et nytt brev her på ung.no, eller at du snakker med helsesøster på skolen din.

Jeg legger også ved noen artikler det kan være nyttig for deg å lese.

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

Sett dine egne grenser

Ungdommer (colourbox.com)

Alle har rett til å sette sine egne grenser for hvor nærgående andre får være. Noen må stoppe opp et godt stykke unna, andre får lov til komme næmere, og noen får komme veldig tett.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie