Hopp til hovedinnholdet

Jeg er stressa, redd og lei meg hele tiden.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg føler meg bare dårlig og jeg for lyst til å gråte hver gang jeg kommer hjem. Når jeg og foreldrene mine planlegger noe om meg avlyser de det hver gang etter at jeg ikke har gjort noe. Og jeg for kjeft hele tiden hvis jeg er med venner etter skolen. Jeg blir stressa, redd og lei meg hele tiden!

Besvart 05.11.2018 21:06
 

Svar
Hei jente 13 år

Takk for at du skriver til oss. Så vondt du har det! Dette er ikke greit for deg og det er ikke greit at de behandler deg urettferdig. Det viktigste du kan gjøre er å snakke med noen. Kan du snakke med foreldrene dine? Prøv å ta det opp med dem og snakk rolig og behersket. Det kan også være lurt å planlegge hva du vil si. Dersom dette er uaktuelt så kan du oppsøke helsesøster ved skolen din eller kan du kanskje snakke med en lærer du stoler på. Når man deler tankene man sliter på blir de ofte mindre og lettere å bære. Kanskje kan en voksen hjelpe deg å finne en løsning på dette. Læreren eller helsesøster har taushetsplikt og dersom det blir nødvendig og involvere andre barnevern eller lignende vil de informere deg om dette. De vil hjelpe deg til å få en bedre hverdag. 

Ønsker deg alt godt! 

Vennlig hilsen Helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Krangling, strenge grenser og bråk hjemme?

Sinna gutt (colourbox.com)

Kan du sove over hos kjæresten? Hvor lenge kan du være oppe? Her finner du spørsmål og svar på vanlige konflikter du kan møte på når du bor hjemme.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie