Hopp til hovedinnholdet

Jeg lurer på om foreldre kan gi barn ris på rumpa som straff?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg lurer på om foreldre kan gi barn ris på rumpa som straff om barnet synes at det er greit og synes at det kan være en rimelig straff (tenker på min aldersgruppe). Jeg tenker veldig mye på dette med ris på rumpa nå for tida. Både ris brukt i seksuell aktivitet og som helt vanlig straff til ulydige barn. Jeg har tenk, hva om jeg fikk ris når jeg var ulydig? Kunne jeg ha prøvd det kun som straff når jeg er ulydig (ikke seksuelt)? Jeg synes at dette er en veldig rar tanke, men jeg tror at jeg kunne ha tålt det, og jeg vil prøve det men r litt rart å si det til foreldrene mine, de hadde nok ikke gått med på det, men må man få tillatelse fra andre enn barn og forelder i så fall? Dette var et veldig komplisert spm, men håper dere skjønner hva jeg mener. Mvh jente 15.

Besvart 10.11.2018 16:08
 

Svar
Hei jente 15 år.¨
Takk for at du skrev til ung.no
Foreldrene dine kan ikke gi deg ris på rumpa selv om du hadde samtykket til det. Det er ikke lov å slå barn! Det er bra at du vet at de ikke hadde villet gjøre dette mot deg. Da slipper du å tenke mer på det. 
Men du kan fint ha seksuelle fantasier om å få ris på rumpa. Det er helt flott. Noen tenner seksuelt på tanken på ris på rumpa eller andre straffemetoder, og får gode orgasmer når de onanerer til slike tanker/fantasier. Det en tenner på, seksuelle fantasier kobles gjennom nervesystemet til kjønnet slik at en blir kåt. Ingen har noe med hva man tenker på, fantaserer om, når man onanerer. Mange lager seg "historier" over det temaet eller konseptet som de finner seksuelt opphissende. Disse historiene utvikles, og man legger til nye elementer, vinklinger som utvider den seksuelle tenningen. Det er bare ens egen fantasi som setter grenser for hva man kan dikte/drømme om/tenke på. Tanken er som kjent fri.
Nyt kroppen og kjønnet ditt!


Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

250.000 ting du kanskje lurer på: ung.nos spørretjeneste på nett

Bruker mobil (colourbox.com)

Visste du at det ligger 250.000 spørsmål og svar ute på ung.no/oss? Sjansene er med andre ord store for at noen har stilt spørsmålet DU ikke tør stille eller visste du lurte på.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie