Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg ta opp at jeg vil bo mer hos pappa?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har skilte foreldere og er 1 uke hos mamma og 1 uke hos pappa noe som har vært ganske greit men nå ønsker jeg og være mer hos pappa, mye pågrunn av at jeg føler meg mer hjemme her siden jeg er oppvåkst her, og liker bedre og være hos faren min men jeg er jo veldig glad i mamma og ønsker jo og se henne også. Har dere noen forslag til hvordan Jeg kan løse dette problemet

Besvart 13.11.2018 13:26
 

Svar
Hei gutt, 14 år!

Du er god til å beskrive at du har hatt det greit fram til nå med å bo en uke hos mamma og en uke hos pappa. Nå ønsker du en endring med å bo mer hos pappa. Samtidig er du tydelig på at du ønsker å se mamma fordi du er veldig glad i henne.

Det er ganske vanlig at ungdommer etterhvert ønsker å bo mer hos den ene forelderen, blant annet fordi mange synes det er slitsom å flytte hver uke. I tenårene er det også viktig for de fleste å ha vennene sine i nærheten. Noen ungdommer er redde for å såre foreldrene og synes derfor det er vanskelig å fortelle hva de ønsker.

På Familievernkontoret snakker vi med mange barn og ungdommer om slike problemer. Min opplevelse at de de fleste foreldre lytter til ungdommenes ønsker. I barneloven § 31 står det at barnas mening skal vektlegges. Jo eldre barna er, jo mer skal deres mening vektlegges. Allikevel er det foreldrene som må ta selve avgjørelsen om hvordan bo-ordningen skal være. Det er altså de som bestemmer, men forhåpentligvis tar de hensyn til barnas meninger.

Hvordan tror du en samtale med foreldrene dine vil være? Du kan f.eks. begynne med å si at du vil snakke med dem om noe som viktig for deg, men også vanskelig å ta opp. Hvis det er vanskelig for foreldrene dine å bli enige om en ny avtale kan de få hjelp på et Familievernkontor. En av foreldrene dine kan bestille time. Tilbudet er gratis. Terapeuten kan snakke med deg alene for å få høre hva du ønsker/mener og deretter snakke med foreldrene dine for å hjelpe dem å lage en ny samværsavtale hvor dine ønsker blir vektlagt. 

  
Link som hjelper deg med å finne det nærmeste familievernkontoret:
www.bufdir.no/Familie/Finn_familievernkontor/

Håper dette var til hjelp :)

Lykke til!

Hilsen Familieterapeuten i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

DU skal bli hørt når foreldrene dine skilles

Saks og hjerte som er klippet i to (colourox.com)

Når foreldre skilles hender det at de flytter langt fra hverandre. For mange blir det mye reising mye fram og tilbake, og selv om foreldrene bor ganske nær hverandre kan livet bli ganske upraktisk. Fra du har fylt 12 år, skal det legges stor vekt på dine meninger om hvor du vil bo.

Les mer

Skilsmisse

Skilsmisse

De fleste blir berørt på en eller annen måte av samlivsbrudd. Det kan være deg selv det gjelder, eller en i din familie, en venn eller en nabo. Hva skjer når man skiller seg og hva er dine rettigheter som barn i en skilsmissefamilie?

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie