Hopp til hovedinnholdet

Far kjefter og slår

Jente 14 år
 

Spørsmål

Faren min er alltid veldig stresset, han skjefter på meg søsteren min og moren min helle tiden. Det blir mye stress rundt alle oss, jeg vil få slutt på det men klarer ikke, vis jeg sier nei til noe så slår han meg, vis søsteren min gjør no galt slår han henne, og pappa og mamma krangler helle tiden. Det hadde vært så mye bedre om de kunne skilles, mamma stresser nesten aldri men pappa er slem og agresiv. Av og til tenker på hvordan livet mitt hadde vært uten faren min, den hadde vært som mye bedre. Kunne ønske jeg hadde en bedre far, som ikke slår, ikke skjefter helle tiden, som ikke stresser ekstremt osv... er det noen jeg kan ringe? Er noen jeg kan ta kontakt med? Er noen som kan hjelpe meg? Jeg gråter hver eneste dag, jeg er allerede stresset da jeg kommer fra skolen men når jeg kommer hjem så blir det bare verre.

Besvart 15.11.2018 19:44
 

Svar
Hei jente 14 år!

Jeg forstår godt at du har det det vanskelig og blir lei deg. Din far blir sint og slem. Han slår deg om du sier nei til noe. Det er ikke lov til å slå og det vondt fysisk og psykisk å bli slått. Det er også vondt å være vitne til at dine foreldre krangler mye. Jeg synes du skal fortelle hvordan du har det til en voksen du stoler på. Jeg vil anbefale deg å snakke med helsesøster. Det er viktig at volden du blir utsatt for stopper. Jeg tenker at din far trenger hjelp til å endre på den måten han oppfører seg på.

Du er velkommen til å ringe Alarmtelefonen for barn og unge på 116 111. Her kan du være anonym og få en voksen å snakke med.

 

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Du kan selv kontakte barnevernet

Jente ringer (colourbox.com)

Har du det vanskelig hjemme eller er bekymret for hvordan andre har det? Meld fra til barneverntjenesten. I barneverntjenesten tenker man at det er bedre å si ifra, enn å la være.

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie