Hopp til hovedinnholdet

Jeg er sjalu på kusina mi fordi hun alltid får alt det eg ønsker meg.

Jente 17 år
 

Spørsmål

Jeg er Sjalu på kusina mi fordi hun skal på utveksling år i Usa. Jeg har sakt til foreldrene mine fra 9.klasse at jeg ville på utvekslings år i Usa. Forrige uke får jeg vite at kusina mi skal på utvekslings år i USA. Vi begge er like gamle. Jeg ble skikkelig sjalu og sur. Jeg har ikke snakket med kusina mi på flere uker og jeg hater henne. Hun skal ALLTID få alt det JEG øsnker meg, jeg HATER det. Foreldrene mine sa NEI til Usa også får jeg vite at hun skal reise. Jeg HATER det, det skjer ALLTID sånt. Hun skal ALLTID få alt det jeg øsnker meg!! Hva skal jeg gjøre, er dritt lei av det...

Besvart 27.11.2018 13:42
 

Svar
Hei jente 17 år.

Takk for at du kontakter Ung.no.

Det er forståelig at du blir både sint og sjalu om du oppfatter at din kusine alltid får det du ønsker deg, det er ingen god følelse å hate noen. Samtidig er det bra at du får ut litt frustrasjon ved å skrive til oss.

Og jeg forstår at du er frustrert og sint om du har ønsket å søke deg deg til USA som utvekslingsstudent, men er blitt nektet av dine foreldre. 

Jeg vil anbefale deg å ta en prat med noen utenom familien som kan hjelpe deg. Da kan sosialrådgiver på skolen være en du kan snakke med. Her kan du få informasjon om utvekslingsstudiet i tillegg til at rådgiver kan ta en prat med dine foreldre for å sjekke ut hva som er grunnen til at du ikke får lov til å reise på utveksling. Kanskje dere kan komme fram til en løsning?

Jeg vil også anbefale deg å snakke med noen om dine tanker og følelser i forhold til din kusine. Det er ikke bra å kjenne på hat og sjalusi overfor en annen person. Ta derfor kontakt med helsesøster på skolen. Her kan du snakke om hav som gjøre deg så frustrert og hva du kan gjøre for å få det bedre.

Jeg håper dette var til hjelp for deg og ønsker deg alt godt.

 

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Vg2 som utvekslingselev? Les dette!

utveksling fly (colourbox.com)

Her får du tips til planleggingen og oversikt over godkjente utvekslingsorganisasjoner.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Sjalu på venninna?

Jente er sjalu på vennene sine (colourbox.com)

Mange har opplevd den snikende sjalusien når venninna gjør det bedre enn deg på alle prøver, får flere "likes" på profilbildet sitt eller kaprer den kjekkeste gutten i klassen. Men hvorfor blir vi sjalu? Og hvordan kan vi takle det?


Av Hege, ungdomsjournalist

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie