Hopp til hovedinnholdet

Jeg ønsker meg hest, men får ikke lov av mamma.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg har ridd på rideskole i snart 4 år. Jeg har deltatt på flere rideleir, og det innebærer å fore hesten, ri den, stelle den og sette den ut på beite + møkking. Jeg hjelper til i stallen med å børste hestene som skal ries på rideskolen den dagen. Jeg ønsker å gå et takk opp å få meg en forhest, men moren min sier alltid nei. Hun kommer alltid på unnskyldninger til at jeg ikke kan ha den forhesten jeg finner. Noen ganger er den for dyr (500 i mnd), og andre ganger sier hun jeg ikke kan ta vare på en hest alene, at jeg er for ung. Jeg vet jeg klarer det. Jeg får ikke vist henne at jeg kan klare det heller. Jeg blir ganske lei meg når hun sier nei hver gang jeg kommer med en helt perfekt hest å ha på for. Før sa hun og at når jeg ble 15/16 kan jeg ha forhest, nå sier hun jeg ikke kan ha forhest lenger før jeg blir 18-20. Hva kan jeg gjøre for å få vist at jeg kan eie en hest en dag i uka? Det er viktig for meg å få kommet videre enn å ri på rideskole.

Besvart 27.11.2018 09:43
 

Svar
Hei

Takk for spørsmål og at du henviser deg til ung.no!

Jeg skjønner at dette er vanskelig for deg. Jeg tror det er viktig at du viser moren din hvor viktig dette er for deg, samt at du er klar for å ta ansvaret. Spør om dere kan ta en prat, og forbered deg godt. Vis at du er villig til å ta vare på hesten, og at du vil møte i stallen - også når du heller vil gjøre andre ting. 

Videre tror jeg det er viktig at du hører på argumentene til more din, og husker på at en hest ikke er gratis. I tillegg lever hester lange liv. Det betyr at du må være klar for å ta ansvar i mange år fremover. 

Snakk med moren din, og vis at dette er viktig for deg. Mer enn det kan du neste ikke gjøre. 

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Har du råd til den fritidsaktiviteten du ønsker?

Har du og familien din god nok økonomi til at du kan drive med akkurat den fritidsaktiviteten du ønsker?

Gå til vote


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie