Hopp til hovedinnholdet

Ganske sikker på at jeg begynner å få sterke følelser for "stebroren" min.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! vet dette høres rart ut, men jeg er ganske sikker på at jeg begynner å få sterke følelser for "stebroren" min. Vi har kun kjent hverandre i en måned, og foreldrene våre er ikke gift. Hver gang jeg er med han (anna hver helg) kribler det i magen min, og jeg klarer ikke å slutte å tenke på han. Vi fikk en veldig dårlig start, siden vi skulle tøffe oss veldig ovenfor hverandre, men sist jeg var med han fikk vi ekstra kontakt. Hver gang jeg får snapp av han blir jeg helt gæren. Jeg aner ikke hva jeg skal gjøre. Han er 1 år yngre enn meg og det føles liksom ikke helt feil, men jeg har virkelig ikke lyst til å fortelle dette til han. Pliis hjelp meg!

Besvart 02.12.2018 15:04
 

Svar
Hei jente 15 år.

Så fint at du søker hjelp.

Når man relativt nylig har blitt stesøsken, er det ikke så rart at man kan komme til å like hverandre, kanskje bli forelsket. Det er ikke sikkert du trenger å snakke med han om hva du tenker og føler. Det kan være at det går over av seg selv. Han er ett år yngre enn deg og det kan være at du vil oppdage at dere ikke har så mye felles, eller at de følelsene du har for ham vil blekne, eventuelt forsvinne. 

Du kan kanskje snakke med noen om dette? Du kan snakke med helsesøster på skolen eller på helsestasjon for ungdom. Da vil du få gode spørsmål og innspill som kan hjelp deg å forstå hva det er du føler og hva du eventuelt kan gjøre med dette. 

Snakk med helsesøster. 

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Puberteten - hva skjer?

Gutt tenker (colourbox.com)

Hormonene bobler i kroppen - kroppen er ikke lenger den samme og følelsene svinger. Hva skjer?

Les mer

Chat om seksualitet og få svar om prevensjon i chatbot

Sex og samfunn

Lurer du på noe om seksualitet, seksuell helse eller prevensjon? Da kan du få svar på chat med fagpersoner eller chatbot'en på Sex og samfunn.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

20 tegn på at DU er forelsket

20 tegn på at DU er forelsket

Her på ung.no får vi ofte spørsmål fra unge som lurer på om de selv er forelsket. I denne artikkelen vil du finne 20 tegn som kan tyde på at DU er forelsket!

Av Amalie, ungdomsjournalist, ung.no

Les mer

20 tegn på at han/hun liker deg

Forelsket jente (colourbox.com)

Mange opplever stadig følelsen av å være hodestups forelsket, og at det ikke er noe man ønsker mer enn at den du er forelsket i skal føle det samme for deg! Men hvordan vet du om en person liker deg eller ikke?

Av Signe, ungdomsjournalist ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie