Hopp til hovedinnholdet

Jeg har skilte foreldre og ønsker bare å bo hos pappa.

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Ok jeg har skilte foreldre jeg vil bare bo hos pappa jeg bor annen vær uke hos mamma og pappa jeg vil bare vise hos pappa for jeg klarer ikke å bo hos mamma for jeg må dele rom med lille søstera min som blir sur for alt og mamma r så jwla over beskyttelse når jeg skal være med venner sier hun skru på hos på tlf tin skru på snap kart og alt eller så sier hun når jeg kommer hjem hvem har du vært med hva Hart du gjort og hvor har du vært og sånt, at jeg går snart amok di har vært skiltet siden sommer og når jeg prater til mamma om det sier hun det r ikke min skyld at jeg ikke hadde nåk penger til å kjøpe et annet hus jeg klarer heller ikke at jeg må dele rom jeg får ikke noe privat liv nesten men hvis jeg spør om jeg kan bare bo hos pappa blir hun lei seg tror jeg og kommer til å si hva med meg bryr du deg ikke om meg og sånt hjelp hva skal jeg gjøre

Besvart 06.12.2018 10:24
 

Svar
Hei

Det er forståelig at du ikke ønsker å dele rom med lillesøster og at du lengter etter ditt eget rom og privatliv. Du er 14 år og trenger et sted å trekke deg tilbake til. Jeg forstår at dette er viktig. Dette er en prosess i den normale utviklingen som ungdom - at man ønsker å bli mer selvstendig.

Kan du snakke med mamma om det er muligheter for å forandre fordelingen av soverom? Kunne mamma og lillesøster sove på samme rom? en ide er å invitere mamma og lillesøster til en samtale slik at de får vite hvor viktig dette er for deg. Jeg tenker at både mamma og lillesøster ønsker at du skal trives og ha det bra hjemme

At mamma ønsker å vite hva du gjør viser at hun er en mamma som bryr seg om deg. Forelder kan noen ganger bli engstelige når barnet går over til å bli ungdom. Det er viktig i denne prosessen at dere har tillit til hverandre. Du kan vise henne tillit ved å holde avtaler og informere henne om hvor du har vært og hvem du var sammen med. Da tenker jeg at det er nok, og at mamma blir beroliget av det og ikke trenger mere informasjon - etter hvert.

I forhold til din bo situasjon sier Barneloven at barn over 12 år rett til å bli hørt i forhold til hvor barnet skal bo fast og samvær. Det skal legges stor vekt på det de mener, men det er foreldrene eller retten som tar den endelige avgjørelsen fram til barnet er 16 år. Dette er et spørsmål du må diskutere både med din mor og din far.

Dersom dette er, eller blir vanskelig for deg, anbefaler jeg at du eller dere tar kontakt med et familievernkontor. De som jobber på slike steder har mye erfaring og er flinke til å veilede foreldre og kan gi gode råd og tips om hvordan man kan løse ting i familien - hvis noe ikke er bra Du kan selv kontakte et familievernkontor, eller en annen voksen kan hjelpe deg med det. Det beste er om du og din mor og far kan bli enige om å søke råd på et slikt kontor.

Håper noe av dette kan være til hjelp for deg. Ønsker deg lykke til!

 

 

Hilsen familieterapeuten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

DU skal bli hørt når foreldrene dine skilles

Saks og hjerte som er klippet i to (colourox.com)

Når foreldre skilles hender det at de flytter langt fra hverandre. For mange blir det mye reising mye fram og tilbake, og selv om foreldrene bor ganske nær hverandre kan livet bli ganske upraktisk. Fra du har fylt 12 år, skal det legges stor vekt på dine meninger om hvor du vil bo.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Råd til deg som har to hjem

Jente pakker kofferten sin (colourbox.com)

Foreldrene dine er glad i deg, men ikke i hverandre lenger. De bor hver for seg, og du flytter imellom. Du vil at alle skal ha det bra. Og helst vil du ha det bra selv også, men hvordan få til det?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie