Hopp til hovedinnholdet

Broren min slår meg, men jeg har ikke fortalt noen om det.

Jente 14 år
 

Spørsmål

hei, jeg har en hemlighet om broren min på 16 år som er veldig alvorlig, broren min kan vere veldig plagsom og avogtil slå meg jeg har truet med å anmelde han flere ganger men istede bruker jeg denne hemmeligheten mot han. Mamma og Pappa vet at det er en hemmelighet men de vet ikke hva hemligheten er, avogtil når jeg blir sinna kan jeg si til han vis du ikke stopper så sier jeg herligheten din da blir alle i huse stille, det jeg lurer på er om jeg gjør d på rigtig måte jeg tror aldri jeg kommer til å si hemoigheten hans til mamma og pappa siden vil ikke at han skal havne i problemer men det er det eneste jeg har for å bruke i mot han vis han bruker vold eller noe annet, jeg er klar over at det er litt utpressing?

Besvart 19.12.2018 21:31
 

Svar
Hei!

Det er ikke greit det du beskriver, og du har selv skjønt at dette er alvorlig.

Du lurer på om du håndterer dette på riktig måte, og til det må jeg si nei.

Det er ikke til hjelp hverken for broren din eller deg selv at du holder dette hemmelig. Det er ikke lov til å slå eller på andre måter krenke andre.

Du skal derfor aldri akseptere at dette blir gjort mot deg. Broren din må også få hjelp til å slutte med å slå, slik at dette ikke blir en måte han fortsetter å bruke overfor andre.

Du opplever at du har en slags makt over han ved å true han med å fortelle om det, for å få han til å slutte med ting du ikke liker. Så lenge du har denne makten, tenker du at du aldri vil fortelle dett til noen, for å unngå at han kommer i problemer.

Saken er at dersom ingen sier noe om dette, vil han uansett komme til å havne i problemer senere. Hvordan tror du at han vil behandle en fremtidig partner dersom han blir sint eller irritert? Han trenger hjelp til å finne andre måter å løse utfordringer på og til selv å forstå hva som er grunnen til at han slår.

Om du ikke vil fortelle dette til foreldrene dine, bør du snakke med helsesøster på skolen. Hun kan hjelpe deg med hvordan dette kan håndteres. Hun har også taushetsplikt og vil forklare deg nærmere hva det innebærer.

Både for deg selv og broren din, må det bli en slutt på dette.

Jeg legger ved også ved noen artikler du kan lese.

Lykke til!

 

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Søskenkrangel

Krangler (colourbox.com)

Har du opplevd å krangle med søster eller bror? Får du kjeft fordi du "alltid" starter en krangel med søsken? Eller er det kanskje du som er den irriterende lillesøsteren eller lillebroren?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie