Hopp til hovedinnholdet

Jeg er redd for mamma og tør ikke å si henne imot...

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, mamma blir så fort sur.Det nytter ikke og snakke med hun om noen ting,da bare kjefter hun,og jeg tørr ikke si ifra til noen andre fordi da føler jeg meg bare klagere,for når det er besøk så er hun bare snill og grei.Hun blir surt bare jeg sier jeg har veldig vondt et sted,da begynner hun og klage på at jeg klager for mye,smerteterskelen min er for lav,eller bare ignorer hun det.Jeg drar på trening med veldog hodepinen og feber ofte fordi mamma ikke tror meg,jeg er syk hele tiden,men ikke med spy,bare hodepinen og sliten og sår hals og alt sånt.Jeg er redd hun,og tørr ikke si hun imot,da skriker hun bare ut at det er irettferdig.Ja,jeg er tenåring og har masse hormoner, men jeg skal ikke hate mamma selvom,og være redd.Vi starter sent to dager i uka,og i oktober lagde mamma og jeg en avtale om at vi skal se Jane the virgin,og vi har sett en episode,jeg blir lei meg,og det utrykker jeg meg med sinne og da blir mamma sint.Jeg kommer sliten hjem fra trening og gleder meg til og se

Besvart 14.01.2019 12:16
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til ung.no!
 

jeg forstår at det ikke er så greit å være deg. Du opplever at moren din blir sur med en gang du sier noe, og at hun ikke tar deg på alvor om du er syk eller ikke føler deg bra.

Du skriver at du ikke tør å si fra til noen fordi du ikke vil bli sett på som en som klager. Jeg vil likevel anbefale deg å si fra om dette til noen! Det er ikke å klage, det er å stå opp for seg selv. Man skal ikke finne seg i å bli behandlet slik som du beskriver. Alle har rett til å ha et trygt og godt oppvekstmiljø.

Jeg synes du skal snakke med helsesykepleier på skolen din. Helsesykepleier er vant til å snakke med ungdom som har det vanskelig hjemme. Hun vil ikke synes at du klager, men hun vil kune gi deg tips og råd, og eventuelt hjelpe deg å snakke med moren din om du ønsker det.

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

- Jeg krangler mye med mamma, hva skal jeg gjøre?

Jente krangler med mora si (colourbox.com)

Jeg får veldig mye kjeft hjemme, når jeg å mamma krangler, og det er veldig ofte. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg gråter hver gang vi krangler og så får jeg masse kjeft. Hva kan jeg gjøre?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie