Hopp til hovedinnholdet

Har løyet - angrer. Hva skal jeg gjøre?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Jeg har fortel en løgn om at jeg har blitt slått i øye til vennen å kjæresten min fordi jeg ville ha oppmerksomhet nå angrer jeg sykt mye på det jeg går å har vont i magen å får ikke såve på natta jeg vil skrike helletiden å hater meg selv for det jeg sa Nå har vennen å kjæresten min sakt ifra til mamma om at jeg har sakt at jeg har blitt slått å mamma sport meg om det var sant å da sa jeg nei mene hun tror at jeg har løgge til henne eller at jeg har løgge til vennen å kjæresten min men det nekter jeg fåt å jeg føler meg helt jævelig Vet dere hva jeg kan gjøre med dette fordi jeg vet ikke Er redd for at mamma, vennen å kjæresten min ikke vil stole på meg igjen hvis eg sier til dem at eg løy Dette var kanskje litt vanskelig å forstå jeg skriver det litt knotete men jeg vet ikke hvordan jeg kan skriver det på en annen måte

Besvart 13.01.2019 22:01
 

Svar
Hei

Mitt råd er at du forteller moren din det du nå forteller oss.

Det er ikke uvanlig at ungdommer i din alder forteller en liten løgn for å skaffe seg oppmerksomhet - du er helt innenfor normalen :-)

Det er flott at du opplever det som ubehagelig og vanskelig. Det betyr at du har en sunn samvittighet som hjelper deg å skille mellom sannhet og løgn videre i livet.

Det er også en mulighet at du snakker med helsesykepleier på skolen, og forteller hva som har skjedd. Det er mulig hun kan hjelpe deg å ha en samtale med vennen og kjæresten din, og at dere sammen kan oppklare hva som virkelig har skjedd.

Det vil bli en ubehagelig opplevelse for deg, men jeg tror du vil kjenne deg mye bedre etterpå. Og husk; du er helt innenfor normalen.

Legger ved noen artikler du bør se på.

Masse lykke til :-)

 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lyver du?

Velger du løgn fremfor sannhet noen ganger, og hvorfor blir det slik? Samvittigheten vår reagerer når vi lyver, men hvis det blir en vane å lyve, slutter samvittigheten etterhvert å virke så go...

Gå til vote

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Samvittighet, en fin ting?

Samvittightet (colourbox.com)

Samvittighet er noe vi kjenner inni oss, en følelse eller tanke om hva som hjelper oss med å skille på hva som er rett og galt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie