Hopp til hovedinnholdet

Jeg har veldig strenge foreldre, de kjefter på meg for veldig mye.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har veldig strenge foreldre, de kjefter på meg for veldig mye, også for ting det ikke er behov for å kjefte på meg engang. Dette har ført til store jeg ikke bryr meg om det meste. Jeg har kommet inn i et dårlig miljø blant vennene mine , hvor de fleste røyker\snuser. Jeg har selv begynt å bruke e-sigaretter, men det vet ikke foreldrene mine noe om. Jeg lurer på om de da har rett til å kjefte på meg eller noe sånt hvis de finner ut av dette?

Besvart 20.01.2019 19:42
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Det er leit å høre at det er så mye kjefting hjemme hos dere. Det høres også ut som dere har kommet inn i en vond sirkel av kjefting og det å ikke bry seg. De fleste foreldre er strenge og kjefter på sine barn i den tro at det hjelper dem til å lære mellom rett og galt.

Du beskriver tydelig at det ikke virker. Problemet at det å ikke bry seg om det de sier er at de sannsynligvis kjefter mer. Ingen synes det er greit at foreldre kjefter unødvendig på barna sine. Dersom du røyker e-sigaretter med nikotin bryter du aldersgrensen for det. On dine foreldre skulle kjefte for det vil det kanskje noe forståelig.

Det høres ut som at dere kunne trenge å komme inn i et bedre spor når det gjelder å snakke sammen og støtte hverandre. Ved familievernkontoret der dere bor er de eksperter på å hjelpe familier snakke bedre sammen og løse konflikter.

Trenger du noen å snakke med alene kan det være godt å snakke med helsesøster, sosiallærer eller helsestasjon for ungdom.

Legger ved noen artikler som kanskje kan hjelpe deg!

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Krangling, strenge grenser og bråk hjemme?

Sinna gutt (colourbox.com)

Kan du sove over hos kjæresten? Hvor lenge kan du være oppe? Her finner du spørsmål og svar på vanlige konflikter du kan møte på når du bor hjemme.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie