Hopp til hovedinnholdet

Vet helt ærlig ikke hva jeg skal gjøre med meg selv.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Vet ikke om jeg får sagt det jeg vil si på 1000 ord, og få set til å gi mening men, jeg skal prøve. Jeg er 15 nå, selv om det føles ut som om jeg fortsatt er 5 noen ganger. Jeg har hatt flere problemer gjennom livet fram til nå, mobbing, syke foreldre, alkohol og rus i familie, og mye mer. Det er ikke så mange som vet dette, jeg har vært hod bup, jeg ble så lei dem at jeg begynnte å lyve for å virke frisk igjen. Nå er jeg alene, har ikke mange venner igjen, ignorerer familien min gidder ikke flere psykologer eller andre helsetjeneste folk. Jeg drikker ganske mye, ikke sånn på fest med venner, men sånn alene på rommet å gråter. Jeg vet helt ærlig ikke hva jeg skal gjøre med meg selv. Jeg vil flytte ut, nå helst, men det kan jeg ikke. Har stukket av noen ganger, men jeg vil lengre, liksom helt til en annen by, så blir jeg der. Takk tror jeg. Jente 15.

Besvart 28.01.2019 13:49
 

Svar
Hei jente 15 år!

Så vondt å høre at du har opplevd så mye vanskelig. Jeg skjønner det er vanskelig å stole på å få hjelp, men det høres ut som du trenger noen som kan hjelpe deg rydde opp litt. Det finnes nemlig mange som kan hjelpe og du skal ikke klare dette alene.  

1. Snakk med noen

Du skriver at du har tatt avstand fra familie. Har du noen andre voksenpersoner du har tillit til som du kan snakke med? Har du noen andre i familien? En lærer eller noen andre som har hjulpet deg? Du skal ikke stå alene med alt dette. 

2. Hjelp- og helsetjenester 

Jeg skjønner du har hatt mange dårlige erfaringer og at det er vanskelig å stole på at noe vil hjelpe. Noen ganger må man prøve litt forskjellige før man finner noen man er komfortabel med. Kan du snakke med helsesøster på skolen eller helsestasjon for ungdom. Kanskje har du hatt kontakt med barnevernet? Du kan selv ta kontakt med barnevernet eller du kan få hjelp. Barnevernet kan hjelpe deg både i kommunikasjon med foreldre, hjelp og bosituasjon. 

3. Alkohol og rus.

Det kan kanskje føles som alkohol er det som virker, men dessverre kan dette gjøre at du blir dårligere. Jeg anbefaler deg derfor sterkt å ikke drikke alkohol og søke hjelp for dette. Det finnes flere anonyme telefoner du kan ta kontakt med. Jeg har lagt ved noen artikler om kontakttelefon til rus og andre gode hjelpetelefoner. Her møter du dyktige rådgivere som kan gi deg god hjelp og støtte!

Jeg håper du gir hjelpe- og helsetjenester en ny sjanse og tar kontakt! Jeg sender deg allverdens med tanker og klemmer og heier på deg! 

Hilsen psykolog, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Mye alkohol og rus hjemme?

Drikker alkohol (colourbox.com)

Du er ikke alene om å ha foreldre som drikker for mye eller ruser seg. Det er vanskelig i hverdagen, og kanskje ekstra vondt i ferier.

Les mer

Rus: kontakttelefoner

Jente ser på mobilen sin (colourbox.com)

Hva kan du gjøre hvis du har et rusproblem? Eller en venn eller noen i familien sliter med det? Da er det hjelp å få.

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Hva er barnevernet?

colourbox.com

Barnevernet skal gi barn, unge og familier hjelp og støtte når det er vanskelig hjemme. Det er foreldrene som har ansvar for å gi sine barn omsorg. Men hvis de ikke får det helt til, skal barnevernet hjelpe til slik at barn og unge får omsorg, trygghet og utviklingsmuligheter.

Du kan ringe alarmtelefonen, tlf: 116111 eller kontakte barnevernvakta om du trenger hjelp nå.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser