Hopp til hovedinnholdet

Pappa har sluttet å bry seg. Kommer det til å gå bra?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Altså helt siden 7.klasse tror jeg, så har egt alt gått helt forferdelig. Mamma og pappa er skilt så jeg pleide å være hos pappa annen hver helg med søsteren min. Jeg begynte på noe som heter bup også begynte søsteren min der også. Søsteren min er 3 år eldre. Bup hadde et møte med søsteren min og begge foreldrene mine og det endte opp med at pappa klikka helt. Etterhvert følte jeg at pappa stoppet å bry seg og han sendte et brev til sjefen til mamma om at hun var rusa på knfermasjonen til søsteren min. Jeg ble rasende jeg føler jeg aldri kan tilgi han. Han skylder mamma også ca sånn 50000-70000 kr pga barnebidrag og sånn. Han kom ikke på bursdagen til boren sin eller begravelsen til mormoren hans. Jeg ble veldig lei meg. Han kom heller ikke på konfermasjonen min. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre jeg klarer lzm ikke å tilgi han nå. Og jeg klarer ikke å snakke med noen om det for det er som om det blir et svart hull inni meg og at jeg ikke klarer å puste. Tror du det kommer til å gå bra?

Besvart 28.01.2019 14:33
 

Svar
Hei jente 15 år!

Det var mye informasjon i det du skriver. Du forteller mye på en gang. Takk for at du skriver til ung.no! Det er dårlig gjort å ikke bry seg om sin egen familie, slik som du skriver. Jeg vet jo ikke hvorfor han ikke kom til din konfirmasjon. Kan du spørre han og få en forklaring? Når det gjelder de tema du skriver om kan dere snakke om det på et familiekontor som finnes i kommunen der du bor. Hvor det er kan du få vite av helsesøster på skolen.

Du skriver at du blir lei deg og at det blir "et svart hull" når du snakker om det. Det er nok et tegn på at dette er svært vanskelig for deg. Nettopp derfor synes jeg du skal våge å gå til samtaler, gjerne sammen med din mor og din søster.  Legg en plan sammen og finn ut hva som vil være best for dere. Du kan vise dem det du har skrevet til ung.no og de artiklene som er lagt ved under her. Da kan dere få ideer til en vei å gå videre.

Jeg håper svaret er nyttig for deg og at du får hjelp til å klare å snakke med noen. Lykke til!

Hilsen familieterapeuten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Råd til deg som har to hjem

Jente pakker kofferten sin (colourbox.com)

Foreldrene dine er glad i deg, men ikke i hverandre lenger. De bor hver for seg, og du flytter imellom. Du vil at alle skal ha det bra. Og helst vil du ha det bra selv også, men hvordan få til det?

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer

Skilsmisse

Skilsmisse

De fleste blir berørt på en eller annen måte av samlivsbrudd. Det kan være deg selv det gjelder, eller en i din familie, en venn eller en nabo. Hva skjer når man skiller seg og hva er dine rettigheter som barn i en skilsmissefamilie?

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Problemer hjemme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om problemer hjemme