Hopp til hovedinnholdet

Jeg har et dårlig forhold til stemoren min og jeg savner pappa

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Når jeg var 2 år skilte foreldrene mine seg. Pappa fikk ny kjæreste når jeg var 9 år og jeg synes det var veldig vanskelig fordi det hadde alltid bare vært oss to! Pappas nye kjæreste hadde en datter på 4 år (som er 9 nå). Jeg er nå 14. Pappa har en datter med stemoren min på 2 år. Pappa krever så mye av meg at jeg må hjelpe til hjemme og at jeg må være snill og blid mot stemoren min. Jeg vet ikke hvorfor men jeg liker henne ikke så godt. Hun er så ulik på mamma... og hun synes at jeg er bortskjemt osv. fordi jeg for mye dyre klær og får dra på store reiser som ikke alle for gjort. Jeg blir lei meg når stemoren min sier sånn.. fordi jeg føler at hun ikke liker mammaen min. Pappa har ikke så mye tid til meg lenger.. før var vi alltid å gjorde noe gøy sammen i helgene og han hadde alltid tid. Skulle fjerne skrevet mer, men har ikke flere ord å bruke :(

Besvart 07.02.2019 15:10
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss.

Det høres ut som det ikke er så enkelt å være i din situasjon. Du forteller om noe som mange barn og unge kan synes er vanskelig, nemlig å ha skilte foreldre og få nye familier. Det er ikke lett å forholde seg til nye familiesituasjoner med foreldres kjærester og deres barn. 

Foreldre sliter ofte med å forstå at selv om de synes sine kjærester er fantastisk, synes ikke barna deres nødvendigvis det samme. På den andre siden kan nye partnere være bra for våre foreldre men som vi ikke legger vekt på som barn.

Det er også vanskelig å dele pappaen med andre og det er ikke uvanlig at man savner alenetid og kvalitetstid med den ene forelderen. Har du snakket med faren din om at du opplever dette slik som du gjør? Du skriver at dere får lite tid sammen og gjorde gøye ting men at det har dere sluttet med. Kanskje du kan si til han at du kunne ønske dere fikk det til i blant?

Du skriver at du ikke vet helt hvorfor du ikke liker stemoren din. Hun er ulik din mor sier du, det er litt vanskelig å gjøre noe med dessverre. Videre forteller du at hun sier ting til deg som antyder at du er bortskjemt og får ting andre ikke får? Det er ikke så ålreit å høre. Det kan være lurt å tenke litt gjennom hva som blir vanskelig med forholdet ditt til stemoren din og videre kan du snakke med din far litt om hvordan gå frem med dette. Noen ganger trenger man hjelp utenfra, feks fra et Familievernkontor til å få et bedre forhold, andre ganger får man til å snakke om dette sammen hjemme.

Jeg legger ved noen artikler du kan se nærmere på.

Lykke til!

www.ung.no/skilsmisse/3188_R%C3%A5d_til_deg_som_har_to_hjem.html

www.ung.no/problhjemme/2121_Hvordan_snakke_med_foreldre_som_ikke_forst%C3%A5r_deg.html

Hilsen psykolog i Familievernet

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Råd til deg som har to hjem

Jente pakker kofferten sin (colourbox.com)

Foreldrene dine er glad i deg, men ikke i hverandre lenger. De bor hver for seg, og du flytter imellom. Du vil at alle skal ha det bra. Og helst vil du ha det bra selv også, men hvordan få til det?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie